1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'ın en yaşlı öğretmeni

24 Kasım Öğretmenler Günü Adıyaman’da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, minik öğrenciler Adıyaman’ın en yaşlı öğretmeni unvanını elinde bulunduran 85 yaşındaki emekli öğretmen Şevket Özpolat’ı unutmadı.

Namık Kemal İlköğretim okulunda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerine öğrenciler, Adıyaman’ın en yaşlı öğretmeni olan 85 yaşındaki emekli öğretmen Şevket Özpolat’ı davet etti. Davete icabet ederek katılan 85 yaşındaki emekli öğretmen, kendisine yapılan davetten dolayı çok duygulandığını söyledi. Öğrencilerin çiçek verip elini öptükleri emekli öğretmen duygu dolu onlar yaşadı. 85 yaşındaki emekli öğretmen etkinlikler kapsamında kısa bir ders anlatımı yapan Şevket Özpolat, öğrencilerle tekrar iç içe olmasından dolayı mesleğe adım attığı ilk gün ki gibi heyecanlı olduğunu belirtti. Öğrencilerin sevgi seli karşısında zaman zaman göz yaşlarına hakim olmakta güçlük çeken Özpolat, öğrencilerin ısrarı üzerine öğretmenlik mesleğini konu alan şiirler okudu.

1945 yılında öğretmenlik hayatına başlayan Özpolat, 12 yıl boyunca çeşitli köy okullarında görev yaptığını dile getirerek, son olarak 1973 yılında Adıyaman Yetiştirme Yurdu’nda eğitim verdiğini ve sonrasında emekli olduğunu açıkladı. Özpolat, ”Yüzlerce öğrenci yetiştirdim. Öğretmen ordusuna 2 çocuğumu ve 15 torunumu kattım. Öğretmenler gününde öğrencilerin bana göstermiş olduğu sevgi beni çok mutlu etmiştir. Öğrencileri gördükçe öğretmenlik günlerimi hatırlıyorum. Öğrencilerden derslerinde başarılı olmalarını istiyorum” diye konuştu.

Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Namık Kemal İlköğretim Okul Müdür Mustafa Demez, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunun altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent göçmen. IP: 88.225.240.xxx Tarih : 27.12.2008 17:38:13

en başta ögretmenimizin ellerinden öpüyorum. ve uzun yaşamlar diliyorum . ben hatay erkek yetiştirme yurdundan ömer cabadak.saygılar