2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Adıyaman'ın il oluşu kutlandı

Adıyaman'ın il oluşunun 54. yılı nedeniyle dört kategoride atletizm yarışmaları düzenlendi.

1954 yılında il olan Adıyaman'ın, il oluşu nedeniyle düzenlenen etkinlikler sadece atletizm yarışmalarıyla sınırlı kaldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Adıyaman Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen atletizm yarışmalarının startını Eski Milli Atlet ve Eski Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön verdi.

Yarışmalar büyükler, gençler, yıldızlar ve küçükler kategorilerinde yapıldı. Yarışmalarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın ödün törenine, Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkan Vekili Fahri Özkan, Başkan Yardımcıları Mehmet Durmuş, Ebubekir Fırat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağçı katıldı.

Yarışmalarda büyükler 3 bin metre bayanlarda kategorisinde Songül Çalış, erkekler 5 bin metrede Adem Arpacı, gençler 2 bin metre bayanlarda Aslı Arık, erkeklerde Ali Osman Tümay, yıldızlar bin 500 metre bayanlarda Ayşegül Yıldırım, erkeklerde Ekrem Tekin, küçükler bin metre bayanlarda Ebrar Beyaz birinci olurken, erkeklerde Fırat Özer birinciliği elde etti. Dereceye giren sporculara altın hediye edildi.

Törende konuşan Vali Ramazan Sodan, Adıyaman'ın sosyal, kültürel ve sportif olarak geliştiğini dile getirerek, daha da gelişmesi için gayretle çalışılacağını kaydetti.

Başkan Vekili Fahri Özkan ise, Adıyaman'ın hak ettiği yere gelmesi için toplumun her kesiminin birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Eski Milli Atlet ve Eski Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön de, ülkeyi ülke yapan unsurların gençler olduğunu belirterek, "Gençlerle ilgilenilmesi ve bilgilendirilmesi halinde yapamayacakları bir şey yoktur. Halkın ve sivil toplum kuruluşlarının spora sahip çıkması halinde Süreyya Ayhan'lar ortaya çıkacaktır" dedi.
Seyit Ahmet Bağcı ise, yarışmalara katılan sporcuları kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?