1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'ın öğretmen açığı kapandı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Adıyaman'ın Güneydoğu'nun en huzurlu kentlerinden birisi olması nedeniyle öğretmen adayları tarafından en çok tercih edilen il olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yapılan 13 bin sözleşmeli öğretmen atamasından Adıyaman'a 308 öğretmen ataması yapıldığı açıklandı. Son yapılan atamalarla birlikte, Adıyaman'da öğretmen açığının bitmek üzere olduğu belirtildi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, son atamalarla birlikte öğretmen ihtiyacının önemli ölçüde giderildiğini belirterek, "Adıyaman genelinde önemli ölçüde öğretmen ihtiyacımız giderildi. Sayı kontenjan modülüne yansıtılan bütün branşlara bakanlık tarafından atama yapıldı. İlçelerimizde ve köylerde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarımızın öğretmen açığı giderildi. Öğretmenlerimiz Güneydoğu illeri arasında en çok Adıyaman'ı tercih ediyor. bunun nedeni ise Adıyaman'ın huzurlu bir il olmasıdır" dedi.

Yapılan atamalarla birlikte Besni ilçesine 56, Çelikhan ilçesine 12, Gerger ilçesine 42, Gölbaşı ilçesine 21, Kahta ilçesine 91, Samsat ilçesine 6, Sincik ilçesine 31, Tut ilçesine 9 ve merkez ilçeye 40 branş ve sınıf öğretmeni atandı.

Bu öğretmenlerin büyük çoğunluluğunun göreve başladığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?