4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Adıyamanlı doktorların istifası vatandaşları tedirgin etti...

Adıyaman'da son günlerde devlet hastanelerinde görevli uzman doktorların ardı ardına istifa ederek özel hastanelere geçmesi vatandaşı tedirgin ediyor.

Son bir ay içerisinde Adıyaman merkez ve ilçe devlet hastanelerinde görev yapan birçok uzman doktor görevinden istifa ederek özel hastanelere geçiş yaptı. Adıyaman Devlet Hastanesi'nden kardiyoloji, üroloji, göz, kalp damar sağlığı bölümlerinden dört uzman doktor istifa ederken, Gölbaşı Devlet Hastanesi'nden radyodiognostik uzmanı, Kahta Devlet Hastanesi'nden iç hastalıkları uzmanı istifa etti. Devlet tarafından verilen maaşları yetersiz bulan uzman doktorlar, yaşam şartlarını yükseltmek için daha iyi fiyata anlaştıkları özel hastanelere akın ediyor. Bir ay içerisinde istifa eden 6 uzman doktordan 3'ü son bir haftada istifa etti.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılınç, doktorların sosyal yaşam şartlarının maddi nedenlerden dolayı kısıtlandığını belirterek, "Uzman doktorların özel hastanelere geçmesinin nedeni, devletin hekimlere yeterli ücreti vermemesidir. Devletimiz hekimlerin sosyal yaşam kalitesini yükseltmeli ve ücretlerinde ciddi bir artış yapmalıdır."dedi.

Adıyaman Valisi Halil Işık ise doktorların devlet hastanelerinden istifa etmeleri konusunda ılımlı davranarak, "Doktorlarımızın devlet hastanelerinden istifa etmelerini istemeyiz. Doktorluk mesleğini bırakmadan, özel hastanelerde görevlerini devam ettirmeleri ise bizim için iyi bir olaydır. Vatandaşa hizmet etmek için özel hastaneleri seçen doktorlarında fikirlerine saygı duyarız" diye konuştu.

iha-adıyaman
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 16:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?