6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyamanlı kuyumcular uyarıldı

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından kuyumcu ve sarrafların sorunlarıyla ilgili toplantı düzenlendi.

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Şenöz, emniyet amirleri, Adıyaman Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Ali Yaylagül ve kuyumcu esnafı katıldı. Toplantıda 2007 yılında kuyumcu esnaflarında yapılan soygunlar ve Mobese kamera sisteminin kurulmasıyla ilgili gerekli alt yapı çalışmalarının hazırlanması görüşüldü.
Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam Adıyaman'da faal olarak çalışan 95 kuyumcu dükkanı için 8 polis ekibinin görev aldığını, 2007 yılında Adıyaman'da 10 hırsızlık olayının gerçekleştiğini, 6 olayın faillerinden 5 kişinin yakaladığını söyledi.

Sağlam, kuyumcu ve sarrafların Valilik tarafından belirlenen açılış-kapanış saatlerinde, güvenliği en üst seviyede tuttuklarını belirterek, "İlimiz merkezinde 95 kuyumcu esnafımız bulunmaktadır. Dükkanlarımızın açma ve kapatma saatlerine uygun olarak çalışmalıyız. Bu birlikteliği sağladığımız zaman meydana gelebilecek soygun, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçilecektir. Esnaflarımız sabah ve akşam saatlerinde son derece dikkatli olmalıdır. Çünkü kuyumcuların en zayıf anı açılış ve kapanış saatlerdir. İşyerlerimizin güvenliği açsından lütfen işyerlerimize güvenlik kamerası kuralım. Kamerası olan işyerlerinde meydana gelen iki hırsızlık olayı hemen bulunmuştur. Cuma günleri namaza giderken vitrinlerinizde bulunan altınları kasanıza kilitleyin. Sizlere adres soran şahıslara dikkat edin. Dışarıdan gelen telefonları kayda değer bulmayın. Küçük yaştaki çocuklarla alışveriş yapmayın. Şüpheli şahısları size bir telefon kadar yakın olan 155 Polis İmdat numarasına bildiriniz" dedi.

Adıyaman Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Ali Yaylagül ise, 22 kuyumcunun güvenlik kamerası olduğunu, ancak 73 esnafın kamerasız olduğunu dile getirerek, "Arkadaşlarımızla birlikte hareket edip bir kamera şirketiyle anlaşabiliriz. Anlaştığımız taktirde kameraları toplu alacağımız için uygun fiyata alabiliriz. Bunun yanında 6 esnafımızın hala alarm sistemi bile yok. Sorunlarımızı hallederek soyguncu ve hırsızlara karşı daha sağlam mücadelede bulunmuş oluruz" diye konuştu.

Toplantı Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Şenöz'ün anlattığı güvenlik önlemleri ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 13:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?