3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Adıyamanlı nakliyeciler kontak kapattı

Atatürk Bulvarı Kız Meslek Lisesi karşısındaki tali yola sıralanan 60 kişilik şehir içi nakliye aracı sahipleri ekmek parası kazanamadıklarını iddia ederek kontak kapattı. Araç sahipleri müteahhit tarafından kömür taşımak isteyen nakliyecilerden günlük 2 milyon 500 bin lira alındığını öne sürdüler.

Nakliye araçlarının sefer başına 7 milyon 500 bin lira aldığını ve bu paranın büyük kısmının yeniden müteahhide gittiğini öne süren nakliyeciler, müteahhidin bu paraları nakliyeciden kesmeye hakkının olmadığını vurguladılar. Şehir içi nakliyeciler kendi aralarında seçtikleri 3 temsilciyi, müteahhit Ömer Çiçek, SYDV Müdürü Muzaffer Köylü ve Emniyet yetkilileri ile görüşmeye göndererek bu konunun çözümlenmesini istedi.

 Görüşmeler sonrasında, müteahhidin bu parayı almayacağını ve kendi araçlarından sadece iki tanesinin çalıştırılacağı konusunda anlaşma sağlanınca nakliyecilerin kontak kapatma eylemi de son buldu.

Şehir içi nakliye yapan Halit Aydın, kendilerine haksızlık yapıldığını öne sürerek, "Biz ekmek parası için vatandaşların kömürlerini 7.5 milyon liraya evlerine taşıyoruz. Bu paranın günde 2 milyon 500 bini müteahhit tarafından alınıyor. Bir de buna mazot eklenince kazandığımız geri gidiyor. Diğer bir taraftan müteahhit burada sadece dağıtım ihalesi almış; ama kömür dağıtım alanına getirdiği kendisine ait 5 aracı sürekli çalıştırıyor ve bizlerin ekmek parası kazanmasını engelliyor" dedi.

iha-adıyaman
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 17:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?