1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyamanlılar 'Hitap Günü'nde buluştu

Gaziantep'te bulunan Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, "Hıtap Günü"nde bir araya gelerek hasret giderdi.

Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nevzat Uçaner, dernek üyeleri ile haftanın belirli günlerinde bir araya geldiklerini belirtti. Dernek üyeleri tarafından düzenlenen "Hıtap Günü'"nde de bir araya gelerek hasret giderdiklerini ve üyeler arasındaki arkadaşlık ve dostluk ilişkilerini artırmayı amaçladıklarını kaydetti. Uçaner, derneğin 4 yıl önce kurulduğunu ve o günden itibaren çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Yaptığımız etkinlikler arasında geleneksel hale getirdiğimiz yemekli toplantılar da oluyor. Bugün de Hıtap Günü düzenledik ve üyelerimizle bir araya geldik. Bu tür etkinliklerle arkadaşlık bağlarını geliştirerek, hasret gideriyoruz. Bizim ayrımız gayrımız yok. Etkinliklerimize ekmeğini yediğimiz, yaşadığımız şehrin insanlarını da çağırıyoruz. Biz içine kapanık bir dernek değiliz, dışarıya da açığız. Amacımız, Gaziantep'te yaşayan Adıyamanlılar olarak bir araya gelerek hasret gidermek ve ekmeğini yediğimiz kent ile de bütünleşmek."

Uçaner, dernekte buluşarak iyi ve kötü günleri paylaştıklarını, derneğe üye bayanların da kendi aralarında haftanın belirli günlerinde toplanarak buluştuklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 10:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?