1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adliye sarayına yeni yer

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, yeni adliye sarayı için tahsis edilen Karayolları Şubesi'nin bulunduğu yerden vazgeçildiğini ve İl Özel İdareye ait Atatürk Bulvarı üzerinde alana adliye sarayı yapılacağını kaydetti. 

Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, adliye sarayı için kendilerine tahsis edilen Karayolları 87. Şube Şefline ait yerden vazgeçildiğini söyledi. Ekrem Aydıner, yeni adliye sarayının Kız Meslek Lisesi karşısında bulunan ve İl Özel İdareye ait alana yapılacağını açıkladı. 22 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni adliye sarayının 25 milyon TL'ye mal olacağı ve 2010 yılında bitirileceği öğrenildi. 

Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, yaptığı basın açıklamasıyla konu hakkında bilgi verdi. Aydıner, "Bize tahsis edilen ve proje aşamasında olan yeni adliye binasının yapılacak Karayolları 87. Şube Şefliğine ait alandan vazgeçtik. Bunun nedeni ise; Özel İdareye ait alanın bize tahsis edilecek olmasıdır. Adıyaman Barosu’nun girişimleri sonrasında, Valilikten İl Özel İdareye ait alanın bize tahsis edilmesini talep ettik. Bu talebimiz il genel meclis toplantısında değerlendirildi ve karara bağlandı. Kız Meslek Lisesi karşısında bulunan ve İl Özel İdareye ait alana adliye binası yapılması konusunda uygun görüş belirtildi. Burası insanların kolayca ulaşabilecekleri ve kent merkezinde bir yer. Birkaç gün içersinde buranın tahsis işlemi bitecek. Bu güne kadar bizlere destek çıkan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Aydıner, "Bu yılın ilk 6 ayında çalışmalara başlayıp, bir yıl içerisinde binayı bitiririz. Adliye sarayının iç tefrişatını açık cezaevi yapacak. 22 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan adliye sarayı 25 milyon TL'ye mal olacak. 2010 yılının adli yıl açılışını yeni adliye sarayımızda yaparız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 18:59:43
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 19:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?