1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Afrika için kollar sıvandı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Afrika'daki susuzluğun giderilmesi için ihtiyaç duyulan su kuyuları açtırmak için başlatılan kampanyaya Belediye Başkanı Necip Büyükaslan destek verdi.


İHH Adıyaman Şubesi tarafından Afrika'daki susuzluğun giderilmesine katkı sağlamak için başlatılan su kuyusu kampanyasına destek giderek büyüyor. Hedeflerinin iki adet su kuyusu açtırmak olduğunu belirten vakıf yetkilileri kentin üç noktasında su satışı yapıyor. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, su satışı yapılan noktayı ziyaret ederek vakıf yetkililerinden bilgi aldı ve destekte bulundu. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, vakıf yetkililerini kutlayarak ecdatlarına yakışır bir kampanya başlattıklarını belirterek, "Osmanlı Devleti üç kıtada bulunan Müslüman olsun olmasın herkese yardım eli uzatmıştır. İHH'de ecdatlarına yakışanı yapmış ve Afrika'daki kardeşlerimizin susuzluğuna biraz olsun derman olmak istemiştir. Su hayattır ve kardeşlerimizin susuzluğunun giderilmesi için buradan anlamlı bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Kendilerini bu kampanyadan dolayı kutluyorum" dedi.


İHH Vakfı Başkanı Abdullah Şahin ise, Adıyaman halkının kampanyaya olan ilgi ve alakasından çok memnun olduklarını ifade ederek, 1 kuyu açacak kadar yardım topladıklarını, 2. kuyu için su satışının yapıldığını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 14:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?