1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ağaç üstünde görünmez kaza

AĞAÇ BUDARKEN KOLUNU HIZAR İLE KESEN ŞAHIS AĞAÇTA ASILI KALDI

Adıyaman'da ağaç budarken kolunu hızar ile kesen vatandaş, ağaç üzerinde asılı kaldı.

Ağaçtan indirilmeyi bekleyen vatandaş itfaiye, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde ağaçtan indirdi.

Edinilen bilgiye göre, ağaç budama işleriyle uğraşan Mustafa Ballıbanazağa (41) isimli vatandaş, Mehmet Akif Mahallesi 507. Sokak 9 Numaralı evin bahçesinde ki ağaçları budamaya başladı.

Elindeki hızar (elektrikli testere) ile ağaçların dallarını kesen Ballıbanazağa çıktığı bir ağaç üzerinde ağacın dallarını keserken, bir anlık dalgınlık sonucu kolunu kesti.

Sağ kolunu kesen Ballıbanazağa, ağaçtan düşmemek için ağacın gövdesine sarıldı. Ballıbanazağa'nın çığlığını duyan ev sahibi Necmettin Esen, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Ağaç üzerinde dakikalarca asılı kalarak kurtarılmayı bekleyen şahısın kurtarılması için yardımsever vatandaşlarda seferber olurken, şahıs düşme ihtimaline karşı iple ağaca bağlandı.

Elinin uyuştuğunu ve ağaç üzerinde tutunacak gücünün kalmadığı söyleyen şahıs, olay yerine gelen itfaiye ve sivil savunma ekipleri tarafından ağaçtan uzun uğraşlar sonucunda indirildi. Yaralı şahıs, sağlık ekipleri tarafından vatandaşların yardımıyla vakum sedye ile ambulansa taşınırken, Adıyaman Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Damarında kesikler bulunduğu öğrenilen yaralı şahsın kolunu kurtarmak için ameliyata pratisyen, ortopedi, kalp damar doktorlarının girdiği ve kolu kurtarmak için yoğun çaba sarf ettikleri öğrenildi.

AĞAÇ BUDARKEN KOLUNU HIZAR İLE KESEN ŞAHIS AĞAÇTA ASILI KALDI
AĞAÇ BUDARKEN KOLUNU HIZAR İLE KESEN ŞAHIS AĞAÇTA ASILI KALDI
AĞAÇ BUDARKEN KOLUNU HIZAR İLE KESEN ŞAHIS AĞAÇTA ASILI KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 14:04:04
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 16:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?