1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ağaçlandırma ve erezyon seferberliği

Adıyaman'da Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma ve erozyonla kontrol seferberliği başlatıldı.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğünün başlattığı seferberlik konusuyla ilgili olarak Halk Eğitim Merkezinde toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Ramazan Sodan, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Sağlık İl Müdürü Emin Taş ile Çevre ve Orman İl müdürlüğü personelleri katıldı.

Toplantıda geçen yıl Türkiye genelinde başlatılan Milli ağaçlandırma seferberliğinin önemsendiği görüldü. Adıyaman'ın ormanlık alan bakımından fakir olduğunu söyleyen Vali Ramazan Sodan, Adıyaman'ın yüzde 25'inin ormanlık alan olduğunu fakat bu oranın yüzde 6'sının verimliği olduğunu dile getirdi.

Kuraklık ve çölleşmenin etkilerinden en fazla etkilenecek bölgenin içerisinde yer aldıklarını belirten Vali Ramazan Sodan, mevcut ormanların korunması gerektiğine dikkat çekti. 2008 ile 2012 yılları arasında ağaçlandırma seferberliği kapsamında Adıyaman'da 38 bin 850 ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapacaklarını kaydeden Vali Ramazan Sodan, bu çalışmalar neticesinde 39 milyon 800 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Ağaçlandırma seferberliği kapsamında 2008 yılında 7 bin 226 hektar alanda rehabilitasyon ve erozyon kontrolü çalışması yapılmış olup tohumdan elde edilen fidan miktarı da dahil olmak üzere 8 milyon 227 bin fidan toprakla buluşmuştur. 2009 yılında tohumdan elde edilen fidan dahil 7 milyon 465 bin adet fidan dikimi yapılacaktır. Adıyaman'da kamu kurumları, kamu çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla her yıl ortalama 7 bin 500 hektar alan ağaçlandırılacaktır. Yeşil bir Adıyaman için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 17:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?