1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ağaçlar isimlendirildi

Adıyaman'da Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından ağaçlara isimleri ve çevre bilincini arttırmak için sloganlar asıldı.


Çevre bilincini yeni nesillere aktarmak için gençlik meclisi üyeleri Mimar Sinan parkında bulunan yüzlerce çeşit ağaca, ağacın ismini ve çevreye olan faydalarını belirten kartlar astı. Parkta oturan vatandaşların şaşkın bakışları arasında ağaçları isimlendiren gençler, bu faaliyetin Türkiye geneline yayılmasını istediklerini belirttiler.


Yeşile olan sevginin koruyarak gösterileceğinin altını çizen Kent Konseyi Gençlik Meclis Başkanı Mustafa Özalp, vatandaşların gölgesinden faydalandıkları veya yanından geçtikleri ağaçları tanımaları için bu tür bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu çalışmayı bölgenin ağaç bakımından en zengin parkı olan Mimar Sinan kültür parkında gerçekleştirdik. İnsanlar sahip oldukları zenginlikleri hissederlerse onlara sahiplik duygularının gelişeceğini, ağacı ve yeşili koruma duyarlılığının artacağını düşünüyoruz.Her şeyden önce doğayla iç içe yaşamak istiyoruz" diye konuştu.
Ağacı ve yeşili sevmek parolası ile yola çıkan gençlik meclisi üyeleri kent bilincine sahip olarak bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirttiler.
Ağaçlara asılan kartlara Türkçe ve Latince ağaç isimleri ile ağacın bizim gibi canlı ve varlığımızın devamı için gerekli olduğu mesajlarını veren metinler asıldığını dile getiren Kent Konseyi Genel Sekreteri Zeki Gül, “Bu girişim ağaçlarımızın korunması hususunda duyarlılığı arttırdığı gibi tüm kent mobilyalarının korunmasına da duyarlılığı geliştirici bir rol oynar” dedi.


Gençlik Meclisinin gençlere faydalı bütün faaliyetleri desteklediklerini kaydeden Gül,"Mimar Sinan Parkı belki de bölgede bulunan parklar içerisinde en zengin ağaç çeşidine sahip parktır. Biz bu zenginliklerin farkında değiliz. Her gün bir şekilde faydalandığımız ağaçları tanımıyoruz. Bu bende daima bir soru işareti olarak kalmıştır. Bu nedenle bizde bu ağaçların kimliklerini çıkartarak, vatandaşların tanıması için üzerlerine astık" diye konuştu.


İnsanları sadece etrafındaki insanlarla yaşayamadığını belirten Gençlik Meclisi üyesi İlknur Tel, yeşil çevrenin insanların esas çevresi olduğuna vurgu yaptı.
Bu faaliyetlerle doğayı korumak ve çevre bilinci arttırma içgüdülerini geliştirdiklerini belirten Gençlik Meclisi üyesi İlknur Tel, çok sayıda ağaç çeşitlerinin bulunduğunu fakat bunların bakımlarının tam olarak gerçekleştirilemediğini kaydederek, "Bizdeki esas amaç ağaçların her yerde her şekilde korunmasıydı. Biz gençler olarak Mimar Sinan parkında başlattık bu çalışmayı umarım ki bu çalışmaları Türkiye geneline yayılır. Bu etkinlikler gelecek nesillere örnek olacaktır. Ağaçları korursak bu dünya daha da güzelleşecektir" şeklinde konuştu.


Gençlerin astıkları kartlara ilgi duyan vatandaşlar ağaçların yanına gelerek kartları okudu. Parkta dinlenen ve kartlar üzerinde bulunan yazıları oldukça anlamlı bulduğunu dile getiren İmam Yol adlı bir vatandaş, bugüne kadar parkta bulunan ağaçlara sadece baktığını bu vesile ile artık ağaçları yakından tanıdığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 17:03:14
Güncelleme :24 Temmuz 2008 Perşembe 17:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?