1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ağar: 'Eğitimciler huzursuz'

Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, ülkenin geleceğini inşaat eden eğitimcilerin huzursuz olduğunu dile getirdi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, eğitimcilerin bir tarafta yaşadığı zorluklar olduğunu, diğer yanda sorumluluk makamında oturanların duyarsızlığı biz eğitim çalışanlarını ümitsizliğe sevk ettiğini kaydetti. Şemsettin Ağar, "Güzel ülkemizin kalkınması için gece gündüz gayret gösteren eğitim çalışanları olarak çok şey istemiyoruz; sadece biraz huzur istiyoruz. Özellikle son altı yıldır yaşadıklarımızdan, MEB'in eğitim çalışanlarına karşı olumsuz bakış açısından rahatsızız. Haksız, hukuksuz ve usulsüz uygulamalardan rahatsızız. Çağ atladığı ifade edilen eğitimimizde, eğitim çalışanlarının mutsuz ve huzursuz kılınmasından rahatsızız. Türk Eğitim-Sen olarak, eğitim çalışanlarının bu rahatsızlıklarını defalarca dile getirdik. Basın açıklamaları yaptık, dilekçe kampanyaları düzenledik, afiş ve bildiriler hazırlayıp dağıttık, gazetelere ilanlar vererek uyarılarda bulunduk. Fakat bir şey değişmedi" dedi.

Eğitim çalışanlarının büyük ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Ağar, "Eğitim çalışanlarının 2008 yılı tedavi yollukları hala ödenmemiştir. Bu durum, sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmamaktadır. MEB, çalışanlarının tedavi ihtiyacını karşılayamayan zavallı bir bakanlık durumuna düşürülmüştür. Öğretmen istihdamı bu dönemde iki başlı hale getirilmiş, diğer iktidarların yıllar boyu aklına gelmeyen, sözleşmeli kölelik uygulaması icat edilmiştir. Türk Eğitim Sen'in gayretleriyle bir takım haklar elde edilse de, sözleşmeli öğretmenlik zulmü inatla devam ettirilmektedir. Atama bekleyen 200 bin öğretmen adayının, artık atanabilmek için umutları kalmamış gibidir. Eğitim çalışanları olarak, çok şey istemiyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarına sağlıklı bir şekilde katkıda bulunabilmek için, insan hakkı ihlallerinin yaşanmadığı, demokrasinin solunduğu ve hakça paylaşımın gerçekleştirildiği bir Türkiye için, hukukun egemen olduğu, kural ve kanunların istisnasız uygulandığı bir ülkede yaşamak için, biraz huzur istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 16:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?