1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

AGC'nin AB projesi star aldı

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti ile İspanya'nın Formacion Cultura sivil toplum örgütü arasında ortaklaşa yürütülen AB projesi başladı.


Ziraat Odası toplantı salonunda İngilizce kursu ile başlayan projeye katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Basın hizmetlerinde haberlerin etkililiği ve tarafsızlığını konu alan projenin 17 ay süreceği belirtildi. Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin kapasitelerinin artırımı amacı ile başlatılan AB projesinde gazeteci kursiyerler, mesleki beceriyi artırarak, halka sunulan basın hizmetlerini geliştireceklerinin altını çizdiler. Proje kapsamında gazeteci kursiyerlere 5 farklı eğitim verilecek.
Kampanya kapsamında uluslararası işbirliğinin geliştirileceğini belirten proje yetkilileri, "AB'de gazetecilik mesleğini icra eden gazeteciler ile AGC'ye kayıtlı gazetecilerin karşılıklı ilişkilerinin gelişeceğine inanıyoruz. Gazeteci kursiyerler İspanya'daki meslektaşları ile karşılıklı bilgi alışverişlerinde bulunacaklar" diye konuştular.


Öte yandan AGC'ye kayıtlı üyelerin katılabildiği kurslarda, gazetecik mesleğinin teknik bilgilerinin aktarılacağı kaydedildi.
AGC üyeleri İngilizce, Türkçe, Bilgisayar teknolojileri ve Gazetecik kurslarının verileceği AB projesinin meslektaşları için yararlı olacağını vurguladılar.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 18:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?