1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

AGD başkanlığına Bereket seçildi

Adıyaman Gençlik Derneği (AGD) birinci olağan kongresini gerçekleştirdi.

Esnaf Odaları Birliği konferans salonunda gerçekleştirilen AGD birinci olağan kongresinde kullanılan oyların tamamını alan Fatin Rüştü Bereket başkan seçildi. 5 ay önce kurulan gençlik derneğinin birinci olağan kongresine ilgi oldukça yoğun oldu. Kongreye Vali Yardımcısı Selami Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın ve Mehmet Erdoğan ile sivil toplum örgütü temsilcileri, sendika başkanları ve derneğe üye gençler katıldı.

Kongrede başkan seçilen Fatin Rüştü Bereket, yeni kurulan gençlik derneğinin başkanlığını yapacak olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getirdi. Dernek olarak faydalı işler yapacaklarına inandığının altını çizen Bereket, “Dernek olarak bizler, kimseye muhtaç olmadan ayakta durma mücadelesi veren milyonlarca genciz” dedi.

Bugünün gençlerinin yarının büyükleri olacağını ifade eden Bereket, şunları söyledi:
"Kentin gelişmesi için çalışmalar yapacağız.Toplumun daha ileri bir hayat seviyesine ulaşmasında, gençliğin önemli bir yeri bulunmaktadır. Gençliğin ülke kalkınmasında sorumluluk ve görevini yerine getirebilmesi eğitim ve öğretim sistemi ile doğrudan ilişkilidir. Toplumların en büyük zenginliği gençlerdir. Yetkililer, ülkedeki genç nüfusu en iyi şekilde geleceğe hazırlamanın sorumluluğunu taşımalıdır. Biz gençler ülkenin sadece ekonomik kalkınmasının değil, zenginleşmesinin ve demokratik değerlerinin de güvencesi olmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını en büyük ortak paydamız bileceğiz. Aynı idealler aynı gelecek hedefleri etrafında kenetlenmeyi mutlaka başaracağız. İşte o zaman şartlar ne olursa olsun, hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım Türkiye Cumhuriyeti gençliği olarak asla sırtımız yere gelmeyecektir. Derneğimizin hedefi gençlerimizi bilinçli birer birey olarak toplumda söz sahibi yapmaktır."

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 17:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa IP: 88.250.9.xxx Tarih : 21.07.2008 23:43:33

hayırlı ugurlu olsun bütün adıyamlılara sana cok cok slm ediyorum ben antalyadan müdür şuan antalya dan yazıyorum bütün yüregimle seni kutluyorum abiiii