1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ahilik Haftası paneli

Adıyaman'da ilk kez kutlanan Ahilik haftası nedeniyle panel düzenlendi.

Esnaf Odaları Birliği konferans salonunda düzenlenen panele oda başkanları, meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Adıyaman Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Kocadaş'ın başkanlığını yaptığı panele konuşmacı olarak Adıyaman Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Özmen, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk ile Sanayi ve Ticaret Müdürü Mehmet Sait Uluçay katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Adıyaman Üniversitesi Öğretim üyesi Recep Özmen tarihi süreçte ahilik konusunu, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk Ahilik Evran döneminde eğitim konusunu, Sanayi ve Ticaret Müdürü Mehmet Sait Uluçay ise Ahililiğin fonksiyonları ve ahilik müessesesinde yönetim konusunu katılımcılarla paylaştı.

Adıyaman'da ahililik haftasının ilk kez kutlandığına vurgu yapan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, ahilik haftası etkinliklerinin koordineli bir şekilde sürdüğünü, her geçen yıl ahilik haftasının daha farkı etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?