1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ahilik haftası sergisi

Adıyaman'da ilk kez kutlanmaya başlanılan ve geleneksel hale getirileceği belirtilen Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında el ürünleri sergisi açıldı.

Vali Halil Işık Kültür ve Sanat evinde açılan el ürünleri sergisinin açılışına Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Sait Uluçay, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği başkanı Mustafa Salman, Defterdar Şefik Tongal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Ticaret Müdürü Sait Uluçay, Ahiliğin, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde esnaf teşkilatının nüvesini teşkil eden bir örgütlenme biçimi olduğunu açıkladı.

Etkinliklerin bir hafta devam edeceğini belirten Uluçay, serginin ahilik haftası kutlamaları kapsamında açıldığının altını çizerek, “Adıyaman'da el sanatlarına olan ilgi günden güne kaybolmaktadır. Bu el ürürlerinin önemini ve verilen emeği göstermek için sergi düzenledik. Sergide Adıyaman'a ait el işleri kilimleri ve ürünleri yer almaktadır. Amacımız el ürünlerine verilen önemi ve nasıl yapıldığı konusundaki bilgileri gelecek kuşaklara aktarmak" dedi.

Ahilik haftasının bundan sonraki yıllarda her yıl geleneksen olarak düzenleneceğini vurgulayan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman ise, ahilik haftasının 13-19 ekim tarihleri arasında kutlandığını kaydederek, "Ahilik haftası Türkiye'nin diğer illerinde har yıl geleneksel olarak kutlanıyordu. Adıyaman'da biz ilk defa kutladık. Bundan sonraki yıllarda bizde sürekli kutlayacağız. Bu sergide bulunun ürünlerdeki dokular Adıyaman motiflerini yansıtmaktadır" diye konuştu.

Serginin açılış kurdelesini Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Sait Uluçay, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Salman ve Defterdar Şefik Tongal beraber kesti. Sergiyi gezen öğrenciler ve katılımcılar, el dokuması ürünlere hayran kaldıklarını belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?