1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ahmet Özal Adıyaman'da

Anavatan Partisi'nin 25 Ekim tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongresinde genel başkan adayı olan Ahmet Özal, "Anavatan Partisi, yok oluş veya var oluş kongresini yapacak" dedi.

Adıyaman İsias Otel'in toplantı salonunda bazı partililerle bir araya gelen Anavatan Partisi Genel Başkan Adayı Ahmet Özal, partililerle görüşmeden önce basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Özal, 25 Ekim tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongrenin 'var oluş ya da yok oluş' anlamına geldiğini dile getirdi.

Kendisi dışında iki adayın daha olduğunu vurgulayan Özal, Anavatan Partisi'nin 'Özal misyonu'nu koruyamadığı için AK Parti'nin bu misyonu sahiplenmek istediğini belirtti. Özal, "Türkiye 15-16 yıldan beri kaos içerisindedir. Tek partili son dönemde bile koalisyon hükümetleri dönemindeki gibi kaos devam etmektedir. Türkiye'de ekonomik kriz vardır ve asıl kriz kasım ayından itibaren kendisini gösterecektir. Önümüzde yerel seçimler var ve ülke genelinde 3 bin belediye var. Eğer ben partinin genel başkanı seçilirsem en az bin belediye Anavatan Partisi'nden seçilir. Ben Özal'ın misyonunu yeniden üstlenmek ve Anavatan Partisi'ni yeniden var etmek için adayım. Anavatan Partisi Özal'ın misyonuna sahip çıkamadığı için AK Parti bu misyonu üstlenmeye kalktı fakat başaramadı" iddialarında bulundu.

Anavatan Partisi'nin başka bir partiyle birleşmesine gerek olmadığını ve şu anki iktidarın bu seçimde oy kaybedeceğini öne süren Özal, AK Parti'nin ekonomik politikalarının yanlış olduğunu iddia ederek iktidarın en büyük hatasının Kemal Derviş'in ekonomi politikalarını sürdürmesi olduğunu savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 18:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?