1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Aile boyu tefeciler

Adıyaman polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonda aynı aile bireylerinin oluşturduğu 7 kişilik tefeci şebekesi çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman'da kardeşleri, 2 oğlu ve yeğenleriyle birlikte liderliğini kuyumcu Y.D.'nin yaptığı çeteye yönelik operasyon başlatıldı.

Çete üyelerinin maddi durumu iyi olan, faizli para alan memur ve esnaftan baskı, darp, cebir yoluyla yüksek miktarda faizle para aldıkları ortaya çıktı. Hazırlıklarını tamamlayan ekipler, mağdurların ev ve arsalarını ellerinden alan Y.D, M.D, N.D, E.D, Y.D, S.Ö ve O.Ö'nin ev ve işyerlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 4 adet tabanca ve tabancalara ait 20 adet mermi, 221 adet senet, 28 adet çek, 9 adet tapu, 2 adet 2001-2009 yılları arasında mağdurların ödedikleri faiz miktarının yazılı olduğu ajanda ele geçirildi.

Tefeci çetesine faizle para veren ve tehdit edilen 60 ailenin şikayetçi oldukları ve emniyette ifade verdikleri belirtildi. Şahıslar emniyetteki sorgulamalarının ardından, adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 18:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?