1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Aile hekimlerine eğitim semineri

Adıyaman Aile Hekimleri Derneği (ADAHED) tarafından Adıyaman'da görev yapan aile hekimlerine 'Acil Tıp Yaklaşımı' konulu eğitim semineri verildi.

ADAHED ile birlikte Acil Tıp Uzmanları Derneği ve Biofarma İlaç Sanayi'nin birlikte hazırladığı 1. Bölgesel Acil Tıp Toplantısı'nda aile hekimlerine "Acil Tıbbi Yaklaşım" konulu eğitim semineri verildi. Grand İsias Otel'de düzenlenen toplantıya Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, ADAHED Başkanı Dr. Murtaza Baykan'ın yanı sıra çok sayıda aile hekimi seminere katıldı.

ADAHED Başkanı Dr. Murtaza Baykan, düzenlenen eğitim seminerin aile hekimleri açısından çok faydalı olacağını kaydederek, derneğin faaliyetlerinden bahsetti. Baykan, "Adıyaman'da 2006 yılının sonunda başlayan aile hekimliği uygulaması hala pilot yönetmenlikle uygulanmaktadır. Bir nevi ihtiyaçlardan yola çıkarak Türkiye modeli oluşturulmaktadır. Revize edilmiş son kanun çıkana kadar bu şekilde uygulama devam edecektir.

Aile hekimliğine geçiş sürecinde yaşanılacak aksaklıkların en aza indirilmesi ve aile hekimliği Türkiye modelinde bizzat rol almak için bizlerde sorumluluğu üzerimize aldık ve derneğimizi kurduk. Şuanda aile hekimliği uygulamasının bulunduğu 35 vilayettin 25'inde dernek kuruldu. Derneğimiz çeşitli eğitim faaliyetlerinde bulundu. Bugün düzenlediğimiz bu eğitim seminerinin de çok faydalı olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Seminere konuşmacı olarak Acil Tıp Uzmanlık Derneği'nden Dr. John Fowler ve Dr. Meltem Akkaş Camkurt katıldı. Dr. John Fowler, multipl travmalı hastaya yaklaşım, ileri yara bakamı ve acil tıpta yenilikler konularında eğitim verirken, Dr. Meltem Akkaş Camkurt ölümcül ritimlerde tanı ve tedavi, acilde göğüs ağrısı olan hastaya yaklaşım ve bilinci kapalı olan hastaya yaklaşım konularında eğitim verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 18:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?