1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Aile hekimlerine eğitim

Adıyaman'da görev yapan aile hekimleri, 0-6 yaş grubu çocukların psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için eğitime alındı.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Ruh Sağlığı Dairesi tarafından 81 ilde uygulamayı düşündüğü proje kapsamında Adıyaman Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine yönelik eğitimler başladı. Eğitim Sağlık Ocağı'nda Ruh Sağlığı Şube Müdürü Şükran Abeş, Dr. Ahmet Doğan, Psikolog Murat Arar tarafından gün boyu eğitim veriliyor.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 163 aile hekiminin hepsine bu eğitimlerin verileceğini belirterek, "Ruh Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından 0-6 yaş grubu çocuklarımızın psiko-sosyal gelişimini destek programı dahilinde aile hekimlerine bir günlük eğitim veriliyor.

Bu eğitime 20'şer kişilik gruplar halinde katılacaklar. Aile hekimlerinden sonrada aile sağlığı elemanları bu eğitimden geçecek. Eğitimlerin temel amacı, gelişim döneminde önem arz eden 0-6 yaş grubu çocuklarının gelişiminin sağlıklı olması, bedenen sağlıklı olmalarıyla birlikte psiko-sosyal gelişimlerinin de istenen düzeyde olabilmesi için aile hekimlerinin bu eğitimi almalarıdır. Aile hekimleri kendi sorumluluk alanı içersinde bulunan, ailelere çocuk gelişimi konusunda doğru, kaliteli, nitelikli bilgi vermeleri, beslenme, hijyen, bağışıklama, bütün parametrelerin yanı sıra sosyal gelişimin istenilen düzeyde olması ve bunun takibinin yapılmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 13:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?