6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Aile hekimliği sevk zinciri

Aile hekimliği uygulamasına başlanan illerde sevk zinciri yumuşatıldı. Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'nde aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde sevk zinciriyle ilgili değişiklik yapıldı.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik, 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun gereği aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde, öncelikle aile hekimine başvurulması, lüzum görülmesi halinde ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurumlarına bu hekimce sevkin yapılmasının teşvik edilmesini öngörüyor.

Değişiklik ayrıca, pilot uygulamanın sağlıklı bir şekilde yerleşmesini temin etmek ve sağlık hizmetlerine erişimi engellememek amacıyla, bu süreçte aile hekimliği uygulamasına başlanan illerde sevk zorunluluğu olmayıp, sevk işlemlerinin tebliğdeki diğer hükümlere göre yapılmasını da düzenliyor.

Önceki düzenleme, 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun gereği aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde, öncelikle aile hekimine başvurulmasını, aile hekimince lüzum görülmesi halinde ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurumlarına aile hekimince sevkin yapılmasını esas alıyordu.

Aile hekimliği uygulaması Düzce, Eskişehir, Bolu, Edirne, Adıyaman, Elazığ, Gümüşhane, Isparta ve Denizli'de sürerken, bu uygulamaya Samsun'da Mart, İzmir'de ise Nisan ayında başlanacak.



aa
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 12:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?