6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Aile içi iletişim ve ergenlik

Adıyaman'da velilere yönelik olarak düzenlenen 'Aile içi iletişim ve ergenlik sendromu' konulu seminerde konuşan Uzman Psikolog Zafer Akıncı, anne ve babaların kendi dönemlerindeki yaşayış biçimlerini kafalarından silmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.

İkbal İlköğretim Okulu tarafından öğrenci velilerine yönelik halk eğitim merkezinde verilen seminerde, aile içi iletişim ve öğrencilerdeki gençlik sendromunda anne ve babaların olaylara yaklaşım biçimleri konusunda bilgiler verildi. Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve okul öğretmenleri ile velilerin katıldığı seminerde, açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ebubekir Mert, bu tür seminerlerle velilerin öğrencilere karşı davranışlarında olumlu gelişmeler sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Mert, öğrencilere iyi bir gelecek sağlamak için öğretmenler kadar velilere de büyük görevler düştüğünü kaydetti.


Seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Zafer Akıncı, velilere aile içi huzur ve sevgi bağı kurma üzerine teknikler anlattı. Akıncı, "Aile içinde huzurun olmaması ve anne-baba ve çocuklar arasındaki diyalog eksikliğinden kaynaklanan sorunlar öğrencilerin geleceklerini önemli derecede etkilemektedir. Velilerin çoğu çocukları sahiplenmek yerine nasihatler veriyor. Bu davranışı sergilemek yerine çocuğunuzla arkadaş gibi konuşmayı deneyin. Özellikle ergenlik döneminde çocuklara daha fazla ilgi göstermeniz gerekiyor. Ergenlik döneminde çocukların anlama özelliği bulunmamaktadır. Bu şekilde ergenlik dönemlerinde çocuklarımıza bir şeyler anlatabiliriz. Nasihatler onların duygularını depreştirmektedir" dedi.


Akıncı, "Her veli mutlaka çocuğunun geçtiği dönemlerden geçmiştir. Fakat kesinlikle çocuklarınıza 'bizim dönemimizde bu yoktu' kelimesini kullanmayın. Artık sizin döneminiz yok. Sizin dönemde internet, elektronik kayıt ortamları, CD'ler bulunmuyordu. Sizin döneminiz yok artık; bunu kafanızdan silmediğiniz taktirde çocuklarınızı kaybedersiniz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 12:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?