2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Aileler barış için buluştu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde kavgalı iki ailenin mensupları, Vali Ramazan Sodan'ın makamında barış için bir araya geldi.


Kahta Yenikuşak köyünde bayramdan sonra 5 aile arasında çıkan kavgada 2 kişi ölmüş, 11 kişi de yaralanmıştı. Kavganın devamı olarak dün meydana gelen olaylarda ise yine 11 kişi yaralanmıştı. Aileler arasında çıkan kavgada çok sayıda kişi gözaltına alınırken, jandarma ekipleri 2 adet pompalı av tüfeği, 10 adet av tüfeği, 4 adet tek kırma, 1 tabanca ve 1 kuru sıkı tabanca ele geçirmişti.


Yaşanan olaylarından Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ın önderliğinde, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak başkanlığında ailelerin ileri gelenlerinden oluşan bir komisyon kurularak, kavganın büyümemesi için girişler yapıldı. Yapılan girişimler sonuç verdi ve kavgalı aileler yeniden kavga etmeyeceklerini taahhüt ettiler.


Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Kahta Kaymakamı Çoşkun Açık, Kahta Belediye Başkanı Abdurranmah Toprak, Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kahta AK Parti Aday Adayı Yusuf Turanlı, Demokrat Parti Adayı Ömer Yılancı, AK Parti Kahta İlçe 2. Başkanı Abuzer Yalvaç ile birlikte kavgalı ailelerin ileri gelenleri Vali Ramazan Sodan'ın makamında bir araya geldi. Kavgaya karışan ailelerinden ve birer kişiyi kaybeden Kartal ailesinden Yenikuşak Köyü Muhtarı Muzaffer Kartal, Alagöz ailesinden Eskitaş Köyü Muhtarı Mevlüt Alagöz bir daha kavga edilmeyeceği yönünde taahhüt verdi. Kavgaya karışan ailelerden Kamuş ve Aktaş aileleri olaylar yatışana kadar başka bir yere taşınmaya karar verdi.


Vali Ramazan Sodan, iki ailenin kavgayı devam ettirmeyeceği yönünde karar verdiğini belirterek, "Aileler kendi aralarında vardıkları anlaşmaya uyacaklar. Bir daha sonrada kendi aralarında olay olmayacak inşallah. İlçenin ileri gelenleri de büyük gayretler gösterdi. Biz devlet olarak üzerimize düşeni yaptık ve olayların büyümemesi için gerekli tüm önlemleri aldık" dedi.


Mevlüt Alagöz de, "Bir daha olayların olmaması için ilçenin önde gelenleri önderliğinde taahhütname verdik, bu tür olayların olması üzücü fakat olan oldu" diye konuştu. Muzaffer Kartal ise, ilkel ve bizim arzulamadığımız olayların bir daha olmaması için söz verildiğini, yaşanan olayların iyi olmadığını belirterek, olayların durması için fedakarlık yaptıklarını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 19:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?