6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Akademik yıl başladı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILDI

Adıyaman Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılı törenle açıldı. Törende, uluslararası dergilerle makaleleri yayınlanan 53 öğretim üyesine çeyrek altın verildi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda yapılan akademik yıl açılış törenine Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Şarlak, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir, kurum müdürleri, oda başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Ramazan Sodan, üniversitelerin içerisinde bulunduğu kentler için önemine değinerek, "1 Mart 2006 yılında kurulan üniversitemiz, sürekli gelişme göstererek bugün 7 fakülte, 1 konservatuar, 2 enstitüsü, 7 yüksek okulu, 13 bine yakın öğrencisi, 828 akademik ve idari personeli ile eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Üniversitemizin bu gelişimi bizleri son derece memnun etmektedir. Adıyaman'ın her bakımdan değişimi, dönüşümü ve kalkınması için önemli bir fırsat olduğunu ortaya

koyan üniversitemizin bu potansiyele ulaşması ve onu harekete geçirmesi, paydaşları ile akılcı ve karşılıklı sorumluluk temeline dayalı ilişkileri sayesinde olmuştur. Nitekim bu birlik sayesinde üniversitemiz, akademik birimlerini, akademik ve idari personelini, öğrenci sayısını arttırmanın yanı sıra koşullarını da her geçen gün iyileştirerek gelişmesini tüm hızla devam ettirmektedir. Bu ülkenin geleceği o ülkenin insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Gençlerini iyi yetiştiren ulusların geleceklerinin

daha aydınlık olacağına şüphe yok. Bu nedenle gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak gerekmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkabilmemizin yegane yolu, ülkemizi bilimle, eğitimle, teknolojiyle donatabilmemizdir. İşte burada en büyük sorumluluk üniversitelere düşmektedir" dedi.

Adıyaman Üniversitesinin kısa zamanda önemli başarılara imza attığını vurgulayan Rektör Gündüz ise, okulun kuruluşunun henüz 4. yılında bir yandan evrensel temel işlevlerini yerine getirmeye çabaladığını, diğer yandan eş zamanlı olarak içine doğduğu yerin bütün sorunlarıyla uğraştığını söyledi. Gündüz, "Adıyaman Üniversitesinin iki günü bir değildir, önceki günden hep bir adım önde makro hedeflere doğru ilerliyoruz" diye konuştu. Rektör Gündüz, Adıyaman Üniversitesini seçen öğrenci ve öğretim üyelerine de teşekkür etti.

Kalkınmanın temelinin eğitimden geçtiğinin bilinciyle çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, "Bölgesel kalkınmanın temel dinamiği olarak kabul edilen üniversiteler, giderek artan düzeyde yörenin kalkınmasında dinamik rol üstlenmektedir. Üniversitelerimizin, ülkemizin muasır medeniyetler yarışındaki gelişimine büyük ivme kazandırdığı Başbakanımız tarafından ifade edildiği gibi, yine Başbakanımızın direktifleriyle 81 ilde 81 üniversite kurulması fikri ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa eğitim bütçesinin savunma bütçesini geçtiği bunun en güzel ispatıdır" diye konuştu.

Tören sonunda, uluslararası dergilerde makaleleri yayınlanan Adıyaman Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyelerine çeyrek altın verildi. Ödülleri Rektör Gündüz ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan verdi. Ödül töreninin ardından protokol ve öğretim üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILDI
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILDI
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILDI
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILDI
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 18:51:02
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 19:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?