1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Akalp'tan basın açıklaması

Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) Kadın Çalışmaları Koordinatörü Ayla Pektaş, Kadına Karşı Şiddete Son Uluslararası Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

AKALP Latin Amerika ve Karayipler'deki kadın örgütleri tarafından 25 Kasım günü kabul edilen, Kadına Karşı Şiddete Son Uluslararası Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, 25 Kasım'da tüm ülkelerde çeşitli etkinliklerle kadına yönelik şiddet konusunun tartışıldığını belirterek, “Kadına yönelik aile içi şiddet, 21. yüzyılda da tüm dünyada ekonomik, sosyal ve coğrafi sınır tanımaksızın varlığını sürdürmektedir. Şiddet, kadının yalnızca bedensel ve ruh sağlığını etkilemekle kalmayıp, kendine saygısını, güvenini, yaşam kalitesini ve kendi yaşamını kontrol etme yetisini de yitirmesine neden olmaktadır. Kadınların hukuki, sosyal,siyasal ve ekonomik statülerinin yükselmesini engellemektedir. Kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir” dedi.

Kadına şiddet olaylarının toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin görünür kılınması gerektiğinin altını çizen Pektaş, ”Yasal alanda gerçekleştirilen gelişmelerin uygulamaya geçmesi ve bu mücadelenin tam olarak başarıya ulaşması için en önemli adımlardan biri, kadına yönelik şiddet konusunda toplumda farkındalık meydana getirmesi ve topyekün bir zihniyet dönüşümünün gerçekleştirilmesidir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 19:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?