1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

AKALP'ten Filistin'e kınama

Adıyaman'da 37 sivil toplum kuruluşunun birleşmesi ile oluşan Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) basın açıklaması düzenledi.

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına AKALP üyeleri katıldı. Filistin'de yaşanan olaylara karşı, İsrail'e kınama mesajları gönderen AKALP üyeleri, herkesi İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırdı.
AKALP adına basın açıklaması yapan AKALP Kadın Komisyonu Başkanı Ayla Pektaş, "Dünyanın gözü önünde çocuk, kadın ve yaşlı demeden Filistinlileri katleden İsrail bir insanlık suçu işlemektedir. Bu canice saldırılarda yüzlerce insanın hayatına kıyan İsrail yönetimi ve her fırsatta kendilerine Hak ve Demokrasi savunucusu diyen devletler kendi içlerinde çıkan terör örgütü ve suçluları cezalandırmazken bu devletler kendilerinden olmayanların ve özellikle Müslüman devletlerin masum çocuklarını bile katletmektedir. Bu anlayışa dur demek istiyoruz. Yaşanan bu katliamın hain durumunu seyreden sözüm ona demokrasi havarilerinin de kötü niyeti gözler önüne serilmiştir. Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail bir kez daha dünyanın gözü önünde masum insanları katletti ve buna devam etmekte. Gazze şeridine düzenlediği hava saldırısı yüzünden yüzlerce masum insan göz göre göre katledilmekte ayrıca binlerce yaralı hastanelerde yaşam savaşı vermektedir. Yıllardır süre gelen ve gecekondu devleti olan İsrail ile masumların bulunduğu Filistinli kardeşlerimiz arasında yaşanan daha doğrusu tek taraflı yaşanan bu savaşta sesini çıkaramayan ve birilerinden korkanlara seslenmek istiyoruz. Çocukların ve kadınların öldürülmesinin bahanesi olamaz. Bu yaşanan olaylar sabırları taşırmıştır. İnsanlık suçunun ötesinde yapılan bu saldırıya karşı tepkimiz açık ve nettir. Barış naraları atılan bir dönemde bölgede dönen oyunlar dünyanın gözünü açmıştır. Ancak İsrail'in işbirlikçileri dünyayı susturmuşlardır. Fakat bizler bu vahşet karşısında susamayız. Bu ortamda barış naraları atan ve sadece nara atmakla yetinen bu anlayışa dur diyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 19:53:44
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 10:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?