1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Akat: Doğrular İmralı'dan geçiyor

Adıyaman'da yapılan ve bahar bayramı anlamını taşıyan Nevruz kutlamaları Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) mitingine dönüştü. Nevruz kutlamalarına DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da katıldı.

Karapınar Mahallesi'nde yapılan Nevruz kutlamalarında terörist başı lehine sloganlar atıldı. Kutlamalar terör örgütünün mitingine dönüştü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlama alanına yasa dışı pankartlar alınmadı.

Nevruz ateşinin yakılmasının ardından DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve İl Teşkilatı Nevruz ateşinin etrafında halaylar çekti. Bazı aileler etkinlikleri evlerinin damında izledi. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Nevruz kutlamalarında gençler tarafından kurulmaya çalışan kuleler denge kayıpları nedeniyle teker teker yıkılırken, bir kişi kafa üstü yere çakıldı. Nevruz bayramı kutlamalarının açılış konuşmasını yapan DTP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Doymaz, ezan okunmasıyla birlikte konuşmasına ara verdi. Kutlamalarda yüzlerini DTP bayrakları ile kapatan kişiler kalabalığın arasında dikkat çekti.

Adıyaman'daki Nevruz kutlamalarına katılan DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'ya partililer yoğun ilgi gösterdi. Bazı partililer Akat Ata ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.  Yayın hayatına başladığı günden bu güne kadar eleştirilere maruz kalan TRT Şeş TV'nin açılmasında kendi imzalarının bulunduğunu söyleyen DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürt halkının diline, kültürüne ve kimliğine dair her şeyi selamlayacaklarını ve kucaklayacaklarını kaydetti. Kürt halkının İmralı cezaevinin kapatılmasını istediğini dile getiren Akat Ata, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iki yüzlülükle suçladı.

Doğruların İmralı'dan geçtiğini sözlerine ekleyen Akat Ata, "Bu ülkede iç siyaset ne kadar önemli ise dış siyasette o kadar önemlidir. Kürtlerle diyalogun yolu bu ülkede bu halkın seçtiği vekillerin elini sıkmaktan geçiyor. Bu halk İmralı cezaevinin F tipine çevrilmesini değil, cezaevinin kapatılmasını istiyor. Halk iradesini ortaya koydu. Doğrular İmralı'dan geçiyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kapılarını çaldıklarını vurgulayan Akat Ata, "CHP diyor ki DTP'lilere iş yaptırmazlar. DTP'liler çalışamaz. Ama bakın bizde soldan yanayız sol birlikten yanayız. Oyunuzu bize verin biz size hizmet edelim dediler. Bizim yaptığımız hizmetlerden haberdar değillerse gidip Diyarbakır'ı ve Batman'ı görsünler. Hizmet görsünler baksınlar nasıl hizmet etmişiz. Bu halk hiçbir zaman siyasal tercihlerinden vazgeçmedi. 1991'de partimizin adı DEP'di. Bugün DTP. Partimizin yüzlerce yöneticisi ve şehidi var. Partiler kapatıldı. Vekiller sürgün gönderildi. Ama bu halkın mücadelesi devam etti. Bugün DTP' de kapatılsa bu halk yine çalışmalarına devam eder. CHP siyasette iki yüzlülük yapmayın" diye konuştu.

Kutlamalar, davul, zurna ve orkestra eşliğinde çalınan müziklerle çekilen halaylarla devam etti. Binlerce kişinin halaylar çektiği kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Bazı vatandaşlar görüntüleri cep telefonlarına kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 20:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?