1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

AKP: Eylem işçilerin demokratik hakkı

TEKEL İŞÇİLERİNİN EYLEMLERİNE AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman İl Başkanı Yaşar Güleş, Tekel işçileri tarafından yapılan eylemi 'Demokratik hak' olarak değerlendirirken, eylemi provoke etmek isteyenlere dikkat çekti.

Yaşar Güleş, "AK Parti İl Başkanlığı binasının önünde Tekel işçisi kardeşlerimiz yasal bir haklarını yerine getirerek ekmek kapılarının kapanmaması için bir eylem yapmışlardır" dedi.

Tekel işçilerinin tepkilerini göstermelerinin en demokratik hakları olduğunu ve bunu anlayışla karşıladıklarını ifade eden Güleş, "Ancak ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönemi ve hükümetimizin sağlamaya çalıştığı huzur ve güven ortamını bozmak ve provoke etmek isteyenlerin bu tür durumları fırsat bileceği unutulmamalıdır. Ancak, Türkiye'nin içersinde bulunduğu ekonomik durum, öteden beri devam eden tütün ve tütün mamullerine getirilen sınırlama, hükümetlerin bazı kaynakları kısmasını da beraberinde getirmiştir. Bunlardan birisi de kuşkusuz Tekel'dir. Bir kurumu kapatmak hükümetler için hiç de kolay değildir ve hiçbir hükümet bir kurumu kapatırken çalışanlarını mağdur etmek istemez ve bunun için de imkanlar ölçüsünde tedbirler alır. Hükümetimiz de Tekel çalışanlarının mağdur edilmemesi için elindeki bütün imkanları kullanarak, emekliliği dolanların emekliye sevk edilmesi, kıdem tazminatını alarak iyi bir hayat sürmesinin yolunu açmış, emekliliğine belli bir süre kalanların da hem sosyal güvenceden yoksun kalmaması, hem emeklilik hakkını kazanabilmesi için farklı kurumlarda istihdam edilmesinin yolunu açmıştır" şeklinde konuştu.

Tekel çalışanlarının AK Parti iktidarından önce yılda sadece beş ay çalıştığına dikkat çeken Güleş, "Bizim dönemimizde bu süre kademe kademe artırılmış ve daha sonra hepsi kadrolu işçi statüsüne kavuşmuştur. Yine özelleştirilme ile mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi için çıkarılan 4-C yasası da bizim dönemimizde çıkarılmıştır. Gerek il başkanlığımız, gerek milletvekillerimiz ve gerekse bakanlarımızla Tekel çalışanlarının mağdur olmaması için bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalar belli noktaya gelmiş, onların mağdur edilmemesi için eldeki tüm imkanlar değerlendirilmiştir. Gelinen noktada işçilerimizin mağdur edilmesi değil, onların kalan hizmet sürelerinde mağdur edilmemesi adına hiç olmazsa 4-C de bazı iyileştirmeler yapılarak bu mağduriyetin asgariye indirilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 13:05:02
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 18:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?