1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

AKP: Süreci sabote etmek istiyorlar

AK PARTİ ADIYAMAN İL BAŞKANI YAŞAR GÜLEŞ:

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Yaşar Güleş, son günlerde yaşanan olayların provokasyon olduğunu ve olayın Kürtlerle bağdaştırılmasının yanlış olacağını kaydetti.

Yurdun değişik yerlerinde yaşanan gösterilerin provokasyon olduğunu belirten AK Parti Adıyaman İl Başkanı Yaşar Güleş, sürece darbe vurulmak için yapılan bu gösterileri endişe ile takip ettiklerini söyledi.

Türkiye'de ki demokrasi açığını giderme noktasında verdikleri mücadeleyi bu gösterilerin etkilemeyeceğinin altını çizen Güleş, "Başlatılan 'Demokratik Açılım' sürecini bu olanlar etkilemeyecektir. Bu tür olaylar sadece bu süreci sabote etmek isteyen ve huzursuzluk ortamından nemalanan kesimlerin provokasyonu olarak değerlendiriyoruz. Türk, Kürt, nede başka alt kimliğe sahip vatandaşların bu olaylarla ilgisinin yoktur. Bu tür provokatif olaylar hiçbir şekilde Kürt vatandaşlarımıza mal edilemez. Demokratik süreci etkilemek için masum Kürt halkını kullanarak onlar üzerinden siyaset yapılıyor. DTP'nin kendi yandaşlarını sağduyuya davet etmesini bekliyoruz" dedi.

DTP'nin kapatma davasıyla ilgili olarak konuşan Güleş, "Parti kapatmalara karşıyız. Hangi görüşten olursa olsun siyasi partinin kapatılması demokrasinin yara alması demektir. Bizim istidiğimiz demokrasinin yara alması değil, demokrasinin yaşanmasıdır. Ancak DTP'nin demokrasi adına üzerine düşeni samimi olarak yapmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 09:35:01
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 15:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?