7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

AKP hiçbir adım atmadı!

CHP ADIYAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI COŞKUN:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ali Coşkun, 12 Eylül'de yapılan referandumun ardından darbecilerin yargılanması için herhangi bir adım atılmadığını söyledi.

Parti binasında açıklamalarda bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Ali Coşkun, şöyle konuştu: "Ülkemizin ileri gelen aydınları, gazetecileri, belediye başkanları ve seçilmiş yöneticileri bir sabah kaktıklarında evlerine baskın yapıldığını ve evlerinde arama yapıldığını görmektedir. Bir süre sonra yaka paça gözaltına alınmakta ve akabinde tutuklanmaktadırlar. Günlerce sürecek tutukluluk halinden sonra neden yargılandıklarını dahi öğrenememektedirler. Nitekim uzun bir tutukluluk süresinden sonra bir kısmının yargılanması Silivri'de bir kısmının yargılanması Diyarbakır'da başlamıştır. Bu tutuklamalarda insan hakları ihlalleri yaşanıyor. Buna karşılık 12 Eylül darbesini yapanları yargılayacağız diyen AK Parti bu konuda en ufak bir adım atmamıştır."

Coşkun, açıklamasında, 12 Eylül referandumunda tarafsız ve demokratik bir HSYK oluşturacağız diyen AK Parti'nin kendilerinin güdümünde bir yapı oluşturduğunu söyledi. AKP hükümetinin gönderdiği listenin tamamının firesiz olarak seçildiğini anlatan Coşkun, şunları söyledi: "Seçimden önce kimlerin seçileceği ulusal gazetelerde isim isim açıklanmış, seçim sonucunda da bu isimlerin tamamı seçilmiştir. Bu da yapılan seçime ve seçmenlerin iradesine büyük bir gölge düşürmüştür. Yapılan seçim antidemokratiktir."

Daha önceki HSYK'nın yapısını CHP'nin de doğru bulmadığını söyleyen Coşkun, yeni yapılandırmanın eskisinden daha kötü olmasından endişe ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 18:04:05
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 20:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?