1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

AKP ve Saadet arasında savaş

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Lütfullah Ayhan, Filistin'e destek mitingini siyasi malzeme olarak kullandığını iddia ettikleri Saadet Partisi'ni kınadıklarını açıkladı.

Cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazı ve arkasından yapılan gösterilere katılan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Lütfullah Ayhan, Saadet Partisi'nin parti bayraklarını açarak, mitinge gölge düşürüldüğünü kaydetti. Lütfullah Ayhan, Filistin halkına İsrailliler tarafından yapılan zulüm, işkence ve silahsız insanlara karşı yapılan saldırıları nefretle kınamak için düzenlenen mitinge katılarak destek verdiklerini ifade etti.

Ayhan, "Geçen hafta da, aynı amaçla sivil toplum örgütlerimizin düzenlediği bir miting vardı. O mitingde de bulunduk. Biz İsrail'in hunharca yapmış olduğu bu sivil katliamını kınıyoruz. Bunun bir an önce durdurulmasını ve masum insanların ölümüne bir son verilmesini canı gönülden istiyoruz. Biz, hem maddi hem de manevi olarak, hem Adıyaman olarak hem de Türkiye olarak Filistin halkının arkasındayız. Ama bugünkü yürüyüşte üzüntüyle karşılaştığımız bir olay var. Bu mitinglerin siyasi değil, hakikaten
Filistin halkının çıkarları için insan hakları için ve tamamıyla o masum insanlara yapılmış olan zulümleri protesto için beraberce bir miting yapılması lazımdı. Maalesef Saadet Partisi mitingin sonunda parti bayraklarını kaldırarak yapılan mitinge gölge düşürmüştür. Ben bunu kınıyorum ama Filistin halkının, her zaman maddi ve manevi arkasında olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?