1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

AKP'de 'temayül' yoklaması heyecanı

Adıyaman'da yerel seçimler öncesinde AK Parti'nin merkez ilçe ve beş ilçe belediye başkanıyla ilgili temayül yoklaması yapıldı.

Daha önceki yerel seçimlerde Adıyaman, Gölbaşı, Besni, Samsat, Gerger ve Çelikhan ilçe belediye başkanlığını kazanan AK Parti'nin, mevcut belediye başkanlarının durumlarıyla ilgili temayül yoklaması İl Başkanlığı binasında yapıldı.

Temayül yoklaması, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Denizli Milletvekili Salih Erdoğan ve Adana Milletvekili Necdet Üniver tarafından gerçekleştirildi. İl, İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlıkları üyelerinin katıldığı temayül yoklamasında, belediye başkanları da yer alarak temayül yoklamasını yakından izlediler.

Temayül yoklamasında Adıyaman merkez ilçede 190, Gölbaşı ilçesinde 204, Besni ilçesinde 216, Çelikhan ilçesinde 179, Gerger ilçesinde 173, Samsat ilçesinde 186 delegenin olduğu belirtildi. Yapılan temayül yoklamasına delegelerin katılımının yüzde 95 oranında olduğu, sonuçların AK Parti Genel Merkezi'nde açıklanacağı belirtildi.

Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, temayül yoklamasının aday belirlemede etkili olan 4-5 unsurdan birisi olduğunu, çeşitli kamuoyu ve teşkilat yoklamalarından çıkan sonuçların aday belirlemede etkili olduğunu söyledi. Adana Milletvekili Necdet Üniver, 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğine ve böyle olması halinde başarının artacağına dikkati çekti.

Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve Denizli Milletvekili Salih Erdoğan ise, temayül yoklamasının hayırlı olması dileklerinde bulundu. AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, çok güzel bir yoklama olduğunu, birlik ve beraberliğin süreceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 18:33:56
Güncelleme :14 Aralık 2008 Pazar 18:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?