6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

AKP'li başkanlar Tut'ta buluştu

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI TUT'TA BULUŞTU

AK Partili Belediye Başkanları tarafından her ay yapılan istişare toplantısının 3.sü Tut ilçesinde gerçekleştirildi.

Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat'ın ev sahipliği yaptığı AK Partili belediye başkanlarının istişare toplantısına 5 ilçe, 11 belde belediye başkanı katıldı. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın katılmadığı AK Partili Belediye Başkanları toplantısına Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Sincik Belediye Başkanı Hasari Altınel ve belde belediye başkanları yoğun ilgi gösterdi.

Basın mensuplarında yoğun ilgi gösterdiği toplantı öncesinde ilçe merkezi gezildi. Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Akat'ın makamında mini toplantı gerçekleştirildi. Yapılan hizmetler ve belediyeciliğin konuşulduğu mini toplantı sonrasında, belediye başkanları Kaymakamlık ve Belediyenin ortak projesi olan Çanakçı Mevkiindeki mesire alanına gidildi.

Burada Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat, misafir belediye başkanlarına mesire alanıyla ilgili bilgiler verdi.

Mehmet Akat, SODES projesi kapsamında yapılan mesire alanının yayla turizmine kazandırılacağını dile getirerek, 2010 yılında SODES kapsamında 80 bin TL ödenek ayrılarak bu ödeneğin harcandığını aktardı. Mehmet Akat, yayla turizmine kazandırmak için bu bölgedeki çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, gelecek yıl ağaçlandırma yapılacağını vurguladı.

Belediye Başkanları daha sonra yemekli toplantıya geçti. Karşılıklı görüş alışverişinin olduğu toplantıda AK Partili belediyeler arasında ki diyalogların daha da güçlendirilmesi ve belediyelerin birbirlerinin görüş ve önerilerine dikkate alması gerektiği konusu ağırlık kazandı.

Toplantıyla ilgili görüşlerini dile getiren Mehmet Akat, AK Partili Belediye Başkanlarının istişare toplantısının ilkinin Gölbaşı, ikincisinin Kahta ilçesinde yapıldığını belirterek, üçüncü toplantının Tut ilçesinde yapıldığını belirtti.

Akat, istişare toplantılarının çok yararlı geçtiğine dikkat çekerek, "Birlik ve beraberlik içersinde gerçekleştirilen istişare toplantılarında belediyecilik konularını konuşuyoruz. Belediyeciliğin yanında toplantının yapıldığı belediyenin hizmetlerini misafir belediye başkanları yerinde görme imkanı buluyor" dedi.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ise, Adıyaman'da ki AK Partili Belediye başkanlarının bu toplantıları gelenek hale getirdiğini vurgulayarak, yapılan hizmetlerin yanında yapılacak olan hizmetlere bu toplantıların yön verdiğini söyledi.

Yusuf Turanlı, hükümetin AK Partili belediyelere ayrıcalık yapmadığının bilinmesi gerektiğini ve her belediyeye bütçesi doğrultusunda ödenek gönderildiğini kaydederek, "Bizlere hükümet tarafından ayrıcalık tanınmıyor. Bir CHP'li, bir MHP'li belediye ne alıyor ise bizde aynısını alıyoruz. Belediye başkanları olarak burada konuşulan konular, belediyelerin yaşadığı sıkıntılar milletvekillerimize ve partinin ileri gelenlerine aktarılıyor. Bu bağlamda da çok faydalı oluyor" şeklendi konuştu.

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI TUT'TA BULUŞTU
AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI TUT'TA BULUŞTU
AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI TUT'TA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 16:49:00
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 17:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?