7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Alaköse o okulda inceleme yaptı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İDDİALARA KONU OLAN OKULDA İNCELEMEDE BULUNDU

Adıyaman merkeze bağlı Kömür Belde İlköğretim Okulu ile ilgili basında çıkan haberler üzerine Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, belirtilen okulda yerinde inceleme yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Yatırımlardan sorumlu Şube Müdürü Ali Çalışır ile birlikte iddialara konu olan Kömür İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, Okul Müdürü Mehmet Türk'ten bilgi aldı. Yerel basında okulun tuvaletinin yetersiz, içme suyunun olmadığı ve binanın harabe olduğu yönündeki iddiaları Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, bizzat kendisi yerinde inceledi.

Yaklaşık 400 öğrencisi bulunan okulda belirtilen sorunların olmadığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, 2008 yılında okulun genel bir onarımdan geçirildiğini söyledi.

Alaköse, "Merkeze bağlı Kömür beldesinde bulunan ilköğretim okulunda yapılan incelemelerde iddiaların aksine beldede olduğu gibi okulda da su sıkıntısının söz konusu olmadığı, okulda ve çevrede temizlik ve hijyenle ilgili sıkıntı oluşturabilecek bir şey olmadığı, yıpranmış boya işleminin ise eğitimle ilgili herkesin bildiği gibi yaz tatili dönemlerinde yapıldığı anlaşılmıştır.

Ayrıca ilgisizlikten yıkılmak üzere olduğu iddia edilen okulda 2008 yılında onarım çalışması yapıldığı gerek belde yaşayanları tarafından ifade edilmekte ve gerekse okulun mevcut fiziki yapısından anlaşılmaktadır" dedi.

Hasan Alaköse ayrıca, "Okullarımızın sorunlarını yerinde tespit etmek için belli aralıklarla okullarımıza giderek problemleri yerinde tespit ediyoruz. Buraya da geldik gördük ki fiziki ortam olarak tuvaletler yeterli, beldede sular aktığı müddetçe suyumuz da akıyor. Çok güzel bir kütüphanesi bulunmaktadır. Fen bilgisi laboratuarı, bilgisayar laboratuarı ile eğitim öğretim görülüyor. Tabi ki burada amacımız okullarımızı normal eğitime geçirmek. Burası da bir taşıma merkezi. Normal eğitim olabilmesi için de eski okulumuzu onarıma almış bulunmaktayız. Gerekli ödenek ayrıldı. İnşallah bu yaz tatilinde önümüzdeki eğitim öğretim dönemine hazırlayacağız. Benim gördüğüm kadarıyla şu aşamada ikili öğretim dışında fiziki yapı olarak herhangi bir sıkıntı yok" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, daha sonra Kömür Belde Belediye Başkanı Fethi Yuka'yı makamında ziyaret ederek, beldenin genel sorunları hakkında sohbet ettiler.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İDDİALARA KONU OLAN OKULDA İNCELEMEDE BULUNDU
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İDDİALARA KONU OLAN OKULDA İNCELEMEDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 16:58:02
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 17:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?