1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Alaköse'yi duygulandıran anlar

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, sürpriz bir şekilde ziyaret ettiği Samsat ilçesi Uzuntepe Köyü İlköğretim Okulu'nda karşılaştığı manzara karşısında hem duygulandı hem de şaşkınlığını gizleyemedi.

Zaman zaman köy okullarına yaptığı sürpriz ziyaretleri yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Samsat Uzuntepe İlköğretim Okulu'na yaptığı ziyarette şaşkına döndü. Bugüne kadar karşılaşmadığı bir manzara ile karşılaşan Hasan Alaköse, gördükleri karşısında duygulandı.

Köy okulunda okuyan öğrencilerin düzenledikleri eğlence programına tüm öğrencilerin annelerinin katıldığını gören Alaköse, hazırlanan etkinlikleri çok beğendi. Köy okulu öğrencilerinin hazırladıkları etkinliklerin şehirlerdeki özel okulları kıskandıracak derece güzel olduğunu belirten Alaköse, manzara karşısında duygulandığını dile getirdi.

Skeçlerin sahnelendiği programda öğrenciler şiirler okudu. Özellikle doğum tarihi belirlemesine yönelik mevsimsel meyve dönemine vurgu yapan tarih belirleme konusunun işlendiği skeç büyük alkış topladı. Etkinlikler kapsamında, Elif Gürbüz, Rabiha Şahin, Yelda Şimşek, Bekir Onal, Kübra Deniz, Medine Deniz, Hamza Deniz ve Burhan Deniz birbirinden güzel şiirler okudular.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, anneler ve öğrencileri bir arada görmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, etkinliklerin kendisini öğrencilik yıllarına götürdüğünü vurguladı. Alaköse, "O yıllarda tek öğretmenle okumaktaydık. 4. sınıfta böyle bir tiyatro canlandırmıştık. Çok mutlu olmuştuk. Aradan 40 yıl geçti. Hala ilkokullarımızda en güzel şey sahneye çıkıp bu tiyatroyu canlandırmaktır. Öğrencilerimizde çok güzel canlandırdı kendilerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza gerekli desteği ve imkanı sağladığımızda çok şeyler yapabileceklerini sizler de görüyorsunuz.

Bütün öğrencilerimize böyle fırsatlar tanındığında mutlaka en güzelini yapacaklardır. Anne ve babalar destek olduğu müddetçe öğretmenlerimiz ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Burada okuyan çocuklarımızda bir kısmı öğretmen olacak, doktor, avukat olacak. Yeter ki onlara imkan sağlayalım. Onların önünü açalım ve onlara destek olalım. Bu köyde beni velilerimizin, özellikle de annelerimizin ilgili olması daha çok mutlu ediyor.

Çocukları evde eğiten, onlara yön veren, onları yoğurarak şekillendiren annelerdir. Annelerin okula bakışı, okula ilgisi bizleri çok mutlu etmektedir" dedi.
Programın sonunda öğrencilere kitaplar hediye eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 13:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?