7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Alkayış Tekel işçilerine sahip çıktı

ALKAYIŞ, TEKEL İŞÇİLERİNE KULAK VERİLMESİNİ İSTEDİ

Saadet Partisi (SP) Adıyaman İl Başkanı Mustafa Alkayış, TEKEL işçilerin haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını ve seslerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

SP İl Başkanı Alkayış, yaptığı açıklamada, TEKEL işçilerinin eylemlerine duyarsız kalınmamasını isteyerek, "TEKEL işçilerinin iş ve gelecekleri için yürüttükleri mücadele bir ayı geride bıraktı. Merhamet sahibi olan bir hükümetin bu soruna duyarsız kalması mümkün değildir. Ancak AK Parti işçilerin sesine kulağını tıkamıştır" dedi.

AK Parti'nin DSP-MHP-ANAP hükümetinden aldığı ekonomik programı aynen devam ettirdiğini söyleyen Alkayış, Adıyaman olarak tütüne sahip çıkamadıklarını ve vatandaşların sorunlarını iletecek bir muhatap bulamadıklarını kaydetti.

Alkayış, "Adıyamanlı TEKEL işçileri günlerdir Ankara'nın ayazında tir tir titremektedirler. AK Parti'ye mensup milletvekillerimizden bir tanesi bu arkadaşlarımızın hallerini sordu mu? AK Partili idarecilerden bir tanesi memleketin sorunu benim sorunumdur deyip, gerekli girişimlerde bulundu mu? Hayır" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin'in açıklamalarını da değerlendiren Alkayış, hiçbir hükümetin işçileri kapı dışarı edemeyeceğini belirterek, "AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin 'Bizim yerimize başka hükümet olsa bu insanları kapı dışarı ederdi' demiştir. Kapı dışarı etmek deyimi Türk Dil Kurumu'nun Türkçe sözlüğüne göre 'kovmak, dışarı atmak' anlamına gelmektedir. Devlete ait bu kurumlar partinizin şirketi, TEKEL işçileri de sizin şirketin personeli mi ki bu insanları kovuyorsunuz? İşçilerin canı yanmışken, gelecekleri kararmışken, günlerdir yaban ellerde eylem yaparken bu üslup iktidar partisinin yetkilisine yakışıyor mu? Hangi hükümet şimdiye kadar kimi kapı dışarı etmiştir? Saadet Partisi olarak dışarı atmaktan, kovmaktan bahseden bu üslubu tasvip etmiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 15:56:05
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 23:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?