1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Alkış ve gözyaşlarıyla karşılandı

Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırıda gazi olan Adıyamanlı Okan Özalp, memleketinde alkış ve gözyaşlarıyla karşılandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırıda sol koluna şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralanarak gazi olan ve Besni ilçesinde ikamet eden Jandarma Er Okan Özalp havalanında protokol üyeleri ve yakınları tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılama törenine Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, kurum amirleri ve yakınları katıldı.

Gazi Okan Özalp, havaalanından Besni İlçe merkezinde bulunan evine uzun bir araç konvoyu eşliğinde gitti. Okan Özalp evinin önünde Besnili vatandaşlar ve yakınları tarafından alkış ve gözyaşları ile karşılandı. Özalp için kurban kesildi. Kesilen kurbandan akıtılan kan, gazi Okan Özalp'in alnına sürüldü. Hain saldırı sonucu yaralanarak Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan ve tedavisi yapıldıktan sonra evine dönen Aktütün gazisi Okan Özalp, ailesi ile hasret giderdikten sonra Aktütün'de yaşanan saldırıları ve çatışmaları anlattı.

VATAN BANA İHTİYAÇ DUYARSA GÖREVE HAZIRIM

Besni halkının kendisine daima sahip çıktığını da belirten Özalp, vatanı en iyi şekilde koruduğuna inandığını dile getirerek vatanı korumak için sonuna kadar mücadele ettiklerini söyledi. Şehit olan silah arkadaşlarının yakınlarına baş sağlığı dileyen Özalp, çatışma sonrasında kolunda kırıkların olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Gazilik duygusu anlatılmaz yaşanır. Askere gidecek arkadaşların vatanımızı en iyi şekilde korumalarını istiyorum. Biz görevimizi yaptık. Askerliğin değerini askere gidecekler daha iyi anlayacaklardır. Hiçbir zaman vermedik bu toprakları ve vermeyeceğiz. Böyle saldırılara daha önceden de maruz kaldık. Genelde bizim sayımızı az buldukları sırada saldırıyorlardı. Bütün saldırılarda teröristleri savurmayı başardık."

Gürkan vadisi dahil olmak üzere bütün çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevini yaptığını ve teröristlere gereken karşılığın verildiğini anlatan Özalp, şöyle konuştu: "Ben şehit olan silah arkadaşlarımı görmedim. Hepsi diğer mevzideydi. Benim bulunduğum mevzide şehit vermedik. Tezkereme 35 gün var. İmkan verseler bu 35 günü de tamamlamak isterim. Vatanın ne zaman bize ihtiyacı olursa seve seve görevimin başına geçmeye hazırım."

Gazilik ünvanının kendisine gurur verdiğini anlatan Özalp, "Allah'ın izniyle bu askerler olduğu sürece bu devletin direkleri yıkılmaz" dedi.

Okan Özalp'in babası Faik Özalp da, çatışma esnasında şehit ve gazi olan bütün askerlere üzüldüğünü söyledi. Büyük bir gurur yaşadığını anlatan baba Özalp, sözlerine şöyle devam etti: "Ne mutlu bana oğlum o çatışmada gazi olmuştur. Ülkemizi bölmeye çalışanlara gereken mücadeleyi vermiştir. Benim gazi babası olarak alnım açık. Vatanımız sağolsun gerekirse ben oğlumun tezkeresine kalan 35 günlük askerliği yapmaya hazırım. Oğlumla beraber bana da görev verilirse seve seve askere giderim. Her Türk asker doğar ve ne mutlu Türküm diyene. Herkes oğlumu örnek alsın ve sonuna kadar bu devleti bu toprakları korusun."

Aktütün'de yaşanan terör olayları sonrasında oğlunu çok merak ettiğini anlatan anne Ayşe Özalp, şehit annesi olmanın çok farklı bir duygu olduğunu savunarak şöyle konuştu: "Televizyonlar da çocuğumuzun haberini alınca yıkıldık. O an oğlumuzun Ankara'da olduğunu öğrendik ve hemen Ankara'ya gittik. Durumunun iyi olduğunu görünce derin bir nefes aldık."

Özalp ailesinin 5 çocuğunun 2 erkeğinden biri olan Okan Özalp'in kardeşi de, abisi gibi askere gidince gazi olmak istediğini ve düşmanlarla çatışmak istediğini söyledi.

Besni Kaymakamı Hulusi Şahin de, bu toprakların hiçbir zaman yad ellere teslim edilmeyeceğini açıkladı. Besni Kaymakamı Şahin, Aktütün'deki Mehmetçiklerin vatan toprağını canları pahasına koruduğunu ve eşkıyaya teslim etmediğini belirterek şöyle konuştu: "Bu vatan savunma esnasında şehitler verdi. Bugün Aktütün kahramanlarından Besnili Okan Özalp'i karşıladık. Bu bizim gururumuzdur. Okan kahramanlığını vatan toprağını savunarak gösterdi. Bunun için gerekirse kan ve can vereceğiz. Ama asla teslim etmeyeceğiz. Bunun canlı kanıtı Okan Özalp'tir."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 11:51:11
Güncelleme :12 Ekim 2008 Pazar 13:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?