1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Amatör klüpler validen yardım istedi

Adıyaman Amatör Spor Kulüplerinin başkanları Vali Ramazan Sodan'dan çeşitli isteklerde bulundu.

Ekim ayının son haftası başlayacak olan amatör futbol ligi öncesi Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret eden, amatör futbol spor kulüpleri malzeme ve maddi destek talep etti.

Valilik toplantı salonunda Genel Sekreter Ahmet Kırılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ile Şube Müdürü Faruk Dursun'da hazır bulunduğu toplantıya, TFF Futbol İl Temsilcisi Ebubekir Vural, İl Disiplin Kurulu Başkanı Suat Armer ve il genelinde faaliyetlerini sürdüren 22 amatör futbol takımı temsilcisi katıldı.

Kulüpler adına söz alan TFF Futbol İl Temsilcisi Ebubekir Vural; yakında başlayacak olan amatör futbol ligi öncesi kulüplerin bazı sorunlarının olduğunu belirterek, "Kulüplerimizin idman yapacağı futbol sahasının olmaması en büyük sorunumuzdur. Adıyaman'da amatör spor kulüp müsabakaları, okul müsabakaları, Adıyamanspor süper genç takımı ve yeni kurulan 20'ye yakın futbol takımının müsabakalarını yapacağı yeterli stadı bulamıyor. Adıyaman amatör spor kulüpleri federasyonu sorunu mahkemelik olduğu için halen çözülemedi. Kulüplerimizin büyük ölçüde maddi sıkıntıları var, müsabakalara gidiş ve dönüş için araç ve akaryakıt ihtiyaçları var. Son 4 yıldır çeşitli spor malzemeleri Adıyaman Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. İş adamlarımızın amatör spora destekleri hiç yok denecek kadar az. Bu konularda sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

Vali Ramazan Sodan ise, amatör olarak spor faaliyetlerinin gönüllük esasına dayalı olduğunu dile getirerek, "Bu faaliyetleri sürdürdüğünüz için sizlere teşekkür ediyorum. İlimizdeki bölünmüş yolları bir an önce tamamlamak üzere gayretlerimizi sürdürüyoruz, bu nedenle ödeneğimiz sıfırlanmış durumda. Ancak Mahalli İdareler bütçesinden sizlerin sorunlarını azaltmak üzere biraz destek yapmaya çalışacağız. Bazı kulüplerin malzeme, bazı kulüplerin ise maddi desteğe ihtiyacı var. Uygun miktarda destek vermek üzere gerekeni yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?