6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Amin diyenler kavga edemez!

BEDİÜZZAMAN VEFATININ 50. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Risale-i Nur Külliyatı'nın yazarı Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 50. yıldönümünde Adıyaman'da anıldı.

Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının yıldönümü nedeniyle 'Said Nursi ve Demokratik Açılım' konulu bir konferans düzenlendi. Adıyaman Halk Eğitime Merkezi'nde düzenlenen konferansa İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Odası Başkanı Abuzer Arslantürk, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, BDP İl Başkanı Mehmet Varol ve çok sayıda vatandaş katılırken, konferansta konuşmacı olarak araştırmacı-yazar Halil Uslu yer aldı.

Yeni Asya Gazetesi Adıyaman Temsilciliği ile Risale-i Nur Enstitüsü'nün ortaklaşa düzenlediği konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Daha sonra Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatından kesitler anlatan araştırmacı-yazar Halil Uslu, Bediüzzaman'ın zorluklar içerisinde vatanı ve milleti için mücadele verdiğini söyledi. Açılımda çeşitliliğin olduğunu dile getiren Uslu, Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşadığı dönemde açılımla ilgili bilgileri ortaya koyduğunu kaydetti. Açılımın insanın içinde başlayıp bittiğini ifade eden Uslu, "O dönemde söylenenlerin bugün ucundan tutuluyor. Bütün müminler, amin diyenler kardeştir. Kürtün de, Türkün de Kelime-i Şahadeti aynıdır. Öyleyse neyin kavgasını yapıyoruz. Amin diyenler kavga edemezler" dedi.

Başörtüsü yasağına da değinen Uslu, yurt dışında birçok ülkede başörtüsü yasağının bulunmadığını ve yasağın kalkması gerektiğini sözlerine ekledi.

BEDİÜZZAMAN VEFATININ 50. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 12:29:01
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 16:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?