1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Anadolu Sultanları geliyor

Adıyaman'da, 'Anadolu Sultanları Projesi'nin açılışını gerçekleştiren ABD Büyükelçisi Ross Wilson, istihbarat konusunda katkı sağlamaya çalışacaklarını, terör örgütünün ortadan kaldırılması için Irak ve Türkiye yönetiminin ortak çalışması gerektiğini söyledi.

Anadolu İş Kadınları Derneği ve Ticaret Sanayi Odası (ATSO) tarafından hazırlanan ve ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen 'Anadolu Sultanları Projesi'nin açılışı için Adıyaman'a gelen ABD Büyükelçisi Ross Wilson, önce Adıyaman sokaklarında yaya olarak dolaştı. Yürüyüş sırasında Wilson'ın dikkatini çeken özelliklerden biri Adıyamanlı kadınların yöresel kıyafetleri oldu.

Büyükelçi Wilson, daha sonra Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, TOBB Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, ATSO Başkanı Zafer Ersoy ve Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı Hayriye Ersoy, İMKB İlköğretim Okulu'nda Anadolu Sultanları Projesi'nin açılış kurdelesini kesti.

Kurdele kesiminde konuşan Wilson, kadın-erkek eşitliğinden, eşitlik için ise eğitimin öneminden bahsetti. Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı Hayriye Ersoy ise eğitimin olduğu yerde terörün olmayacağını, ülkenin eğitimli kadınlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Okuma yazma öğrenen kadınları sınıflarında ziyaret eden Wilson, büyük ilgi gördü. Kucaklarında çocuğu olan, okuma yazma bilmeyen kadınları okul sıralarında gören Wilson, onlara hitaben yaptığı konuşmada, bu projede yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 3 çocuk annesi olduğu öğrenilen ve okumu yazmayı yeni öğrendiği belirtilen Yüksel Şahin'in okuduğu mektup, davetlileri duygulandırdı.

Davetliler, buradaki programın ardından Adıyaman Tekstil Eğitim Merkezi'nde açılan el sanatları kursunun açılışını yaptı.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Anadolu Kadınının Toplumdaki Yeri' adlı seminere ise Wilson ve beraberindekilerin yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

Kadınların toplumda kendilerini göstermeyen kahramanlar olduğu vurgulanan seminerde söz alan Hayriye Ersoy, okuma-yazma, bilgisayar ve el sanatları kurslarına toplam 200 kadının katıldığını ve kursun üç ay süreceğini açıkladı.

Seminerin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD Büyükelçisi Ross Wilson, Aktütün Karakolu ve Diyarbakır'daki saldırıların iğrenç ve çok çirkin olduğunu dile getirerek, "Türk güvenlik güçlerinin işlerini desteklemek amacıyla elimizden geleni yapıyoruz. Türk güvenlik güçlerinin terör örgütlerini bitirmesi için destek vermeye devam edeceğiz. İstihbaratımızla katkı sağlamaya çalışacağız. Bu terör eylemleri burada kabul görmediği gibi, Irak'ta da kabul görmemektedir. Bu terör örgütünün ortadan kaldırılması için Irak ve Türkiye yönetiminin ortak çalışması lazım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 16:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?