6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Ani başlayan sağanak sele dönüştü

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde aniden başlayan sağanak yağış, bir süre sonra etkili olmaya başlayınca bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı.


Alınan bilgiye göre, Kahta'da yaklaşık 3 saat süren etkili yağış nedeniyle Mustafa Kemal Caddesi ile Kahta-Adıyaman arasında yolcu taşıyan minibüs durağı sel sularına teslim oldu.

İlçe merkezinde meydana gelen selde can kaybı yaşanmazken, Devlet Su İşlerine (DSİ) ait atık su kanalı kapaklarının çamur birikintileriyle kapanması sonucu minibüs durağı ile cadde üzerinde bulunan manav tezgahları, bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sel baskınların yaşandığı
alanlarda geniş güvenlik önlemleri aldı. Kahta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çamur sularından kapanmış su kanalı kapaklarını kepçeyle açmaya çalışırken, vidanjör ve itfaiye ekipleri ise suları tahliye etme işlemlerine başladı.


Sel baskınının olduğu alana gelen Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, ilçede meydana gelen sel sırasında can kaybı ve yaralanın olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. Sel sırasında belediyeye ait iş makineleriyle çalışan ekipleri yönlendiren Başkan Toprak, belediye olarak sel sularının can kaybına neden olmaması için gerekli her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 05:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?