1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Anlamlı tablo

ADIYAMAN'DA 'UNUTULMAYANLAR' TABLOSU OLUŞTURULDU

Adıyaman'da insanlar tarafından tanınan ve bazıları zihinsel engelli olan kişilerin bulunduğu 'Unutulmayanlar' tablosu oluşturuldu.

Adıyaman'da tanınan, kentle özdeşleşen şahısların ve içlerinde akli dengesi yerinde olmayan kişilerin bulunduğu 'Unutulmayanlar' adlı resim tablosu oluşturuldu. Foto Cem tarafından 3 yılda tamamlanan 'Unutulmayanlar' tablosunun oluşması için Foto Cem, Foto Bahar ve Foto Açıl tarafından çekilen resimlerin yanı sıra, resimleri bulunan kişilerin yakınları da yardım etti.

Oluşturulan tablo çerçevelettirilerek, duvardaki yerini aldı. Özel işyerleri, bu tabloyu işyerlerine astı. Resim tablosunda yerine alan 43 kişiden çoğu yaşamını yitirdi.

Tabloyu oluşturan Foto Cem'in sahibi Murat Özçelik, Adıyaman'ın tanınmış simaları olan bu kişileri ölümsüzleştirmek istediklerini ve bunun için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, tabloya büyük ilgi olduğunu söyledi.

Özçelik, "43 kişinin yer aldığı ve bu tabloda yer almayan kişiler için ikinci bir tablo oluşturuyoruz. Şahıslar Adıyaman'a mal olmuş kişiler. Bu tabloyu oluşturmamız için özellikle şahısların yakınlarından istekte bulunanlar oldu. Bu yıl takvim yapmayı planlıyoruz. 'Unutulmayanlar' takvimine daha büyük bir ilginin olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 10:43:02
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 11:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?