1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Anne-Kız Okuldayız' da altın dağıtımı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Anne-Kız Okuldayız' kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında 150 anne, kızları ile başvuruda bulundu.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Akıncıoğlu, Türkiye genelinde başlatılan 'Anne-Kız Okuldayız' kampanyasına başvuran ve sertifika almaya hak kazanan anne ve kızlarına sertifikaları ile birlikte çeyrek altın verileceğini belirtti. Kampanyada hedeflerinin 1000 anne ve kızına okuma yazma öğretmek olduğunu belirten Akıncıoğlu, kursda 1. kademe okuma yazma öğrenen anne ve kızına okuma belgesi, 2. kademe okuma yazma öğrenen anne ve kızına ilk öğretim diploması verileceğini kaydederek, “Adıyaman'da okuma ve yazma bilmeyen kalmasın diye eğitimde farkı çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından el işi sanatları kursunun da açılacağı müjdesini veren Akıncıoğlu, "El işi sanatları kursuna 10 kursiyer arıyoruz. 10 kursiyer bulduğumuz zaman hemen kursumuzu açacağız. Kayıt yaptırmak isteyen kursiyerlerimizi bekliyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Akıncıoğlu, Ramazan ayı içerisinde halı kursuna katılan kursiyerlere erzak yardımında bulunacaklarını ifade etti.

İH
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 11:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?