1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Anne sütünün faydaları

Bebeğin yaşamında ilk altı aylık sürede beslenmede tek başına yeterli olan anne sütünün protein, yağ, vitamin, elektrolit ve minareler açısından oldukça zengin olduğu ve bebeği bu dönemde bir çok hastalıktan koruduğu belirtildi.

Anne sütüyle ilgili açıklama yapan Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, bebeklerin doğar doğmaz anne ile buluşturup emme refleksinin oluşmasına ve sütün gelmesine katkı sağlanması gerektiğini dikkat çekerek, ne kadar erken emmeye başlarsa o kadar daha çabuk süt oluşumunun gerçekleşeceği söyledi.

Taş, "Bebeğin anne göğsünden aldığı ilk sütün koruyuculuk değeri çok yüksektir. Bu ilk süt bebeği bir çok enfeksiyon hastalığından da korumaktadır. Hem anne hem de bebek için çok kolay bir beslenme ürünü olan anne sütü besleyici değerinin yanı sıra aile için oldukça ekonomik değere de sahiptir. Bebek için hazır ve taze olan bu besinin değerini anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır" dedi.

Anne sütü konusunda halkın yanlış inanıca sahip olduğunu kaydederek, "Halk arasında yerleşmiş olan yanlış inanış ve davranışları bir tarafa bırakarak bebeğimizi ilk altı ay sadece en değerli besin maddesi olan anne sütü ile besleyelim. İlk altı ay başka ek gıdaya gerek yoktur. Anne sütü bebeğin ilk altı ayda ihtiyacı olan bütün besin maddelerini içermektedir. Altı aydan sonra anne sütüne ilaveten ek gıdalara başlayabiliriz. Emzirme ilk altı aydan sonra iki yaşına kadar ek besinlerle birlikte devam etmelidir. Bebeklerimizin sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve normal gelişim ve büyümeleri için anne sütünü almaları gerekmekte ve biz anne babalar bebeklerimizi bu mucizevi besinden mahrum etmemeliyiz" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?