6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Antik kente parke yol

PERRE ANTİK KENT'İN YOLU KİLİTLİ PARKE YAPILIYOR

Adıyaman Belediyesi tarafından hazırlanan proje doğrultusunda Perre Antik Kent'te yapılan kilitli parke taş çalışmalarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen ödenek yetersiz kaldı.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kilitli parke taş döşenen Perre Antik Kentteki yolda incelemelerde bulundu. Perre Antik Kent'in Adıyaman ve Türkiye turizmi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, turistlerin çamur ve tozdan kurtulacağının altını çizdi. Çalışmaların standartlara uygun bir şekilde yapıldığını ve 3 bin 500 metrekare alana kilitli parke taş döşendiğini belirten Başkan Büyükaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığının 100 bin TL ödenek gönderdiğini fakat bunun yetersiz olduğunu söyledi.

Perre Antik Kent'in kaya mezarlarının alt kısmında bulunan yolda yürütülen kilitli parke taş döşeme çalışmalarının tamamlanması için yeni ödenek talep edeceklerinin altını çizen Büyükaslan, "Adıyaman ve ülke turizmi için bu kadar önemli olan Perre Antik Kent için projeyi hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunduk. Bakanlık projemizi kabul etti ve 100 bin TL ödenek gönderdi. Birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Perre Antik Kent'te turistler çamur ve toz içerisinde yürüyorlardı. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte turistler bu sıkıntıdan kurtulacak" dedi.

Belediye Başkanı Büyükaslan, yeni talebin kabul edilmesinin ardından çalışmaların yeniden başlayacağını sözlerine ekledi.

PERRE ANTİK KENT'İN YOLU KİLİTLİ PARKE YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 17:49:05
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 00:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdurahman özkalan IP: 78.179.187.xxx Tarih : 4.02.2012 17:31:32

 o  tarihi   mekana   yakışmayan   bir  yol   yapılan  yolun   altın  daki  kazılar   bitirilmeden   yol  yapılmaması  lazım   mutlaka  bir  yol   yapmak   istiyorsanız   o  tarihi   dokuya    uygun   gerçek   taştan  yol   yapılması  lazımdı   yapılan   yol   kesinlikle  o tarihi  dokuyu  bozuyor