1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Arif Sağ: Madımak Oteli yıkılsın

ÜNLÜ SANATÇI ARİF SAĞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Türk Halk Müziği sanatçısı ve ünlü saz ustası Arif Sağ, Adıyaman Üniversitesi'nin davetlisi olarak geldiği kentte sevenlerinde unutulmaz bir müzik gecesi yaşattı. Konser sırasında türkülerine ara veren Sağ, ülkeyi sıkıntıya sokmaya çalışanların olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük binasında verilen konsere CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Defterdar Şefik Tongal, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Seslendirdiği türkülerle katılımcılardan büyük beğen toplayan Arif Sağ ile zaman zaman düet yapan hayranları, türkülere alkışlarla tempo tuttu. Duygusal ve hareketli türkülerle kendinden geçen Sağ'ı salondakiler ayakta alkışladı. Birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini hayranları için seslendiren Sağ, konserine ara vererek, ülkeyi sıkıntıya sokmaya çalışanların olduğunu söyledi. Sağ, Türk halkının her ne kadar küslüğü bilse de, sıkıntılı günde birbirine sıkıca sarılmasını bildiğini söyledi.

Zamanın el ele tutuşma zamanı olduğunu ifade eden Sağ, birlik ve beraberliği gösterebilmek için halay örneğini verdi. Halayda insanların el ele sıkıca tutuştuğunu dile getiren Sağ, "Hep tarih boyunca sıkıntılar yaşamışız ama sıkıntıları aşmayı da becermiş bir tarihi geleneğimiz var. Biz her sıkıntıyı aşacağız. Biz küsmesini de biliyoruz ama çok sıkıntılı zamanlarımızda el ele tutuşmasını da biliyoruz. Çünkü bizim oyunlarımız genelde bireysel oyunlar değildir. Hep el ele tutuşup oynarız. Halaylarımızın özelliğidir. O kenetlenme toplumumuza yansımasıdır. Bu saatten sonra artık çok sıkı halay oynayacağız. Bu sıkıntıları çözmek için dışarıdan ithal adam çağıramayız. Ben hiç korkmuyorum. Yüreğimin bir tarafı inancım çok olduğu için şen. Bol bol halay çekeceğiz. Herkese, dosta-düşmana halaylarımızı işte biz böyle el ele sıkı tutuşuruz diye göstereceğiz. Bu sıkıntıları aşacağız" diye konuştu.

Konser sonrası Adıyaman Üniversitesi, öğrencileri ve Adıyaman halkı adına Arif Sağ'a çiçek ve çeşitli hediyeler takdim eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Erzurumlu olan Arif Sağ'a Erzurum şivesiyle hitap etti. Rektör Gündüz'ün Erzurum şivesiyle konuşması, konser salonunda kahkaha seslerinin yükselmesine neden oldu.

Konserin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağ, öncelikle demokratik açılım konusunu ele aldı. Açılım konusundan rahatsız olduğunu vurgulayan Sağ, Türk-Kürt ve Alevilerin asırlar boyunca birbirlerinden kız alıp verdiğini bu şekilde akrabalık bağlarının güçlendiğini söyledi.

Bütünlüğü bozmanın bir anlamı olduğunu kaydeden Sağ, bütünlüğün içerisinde bulunan hastalıklı alanlara neşter vurulması gerektiğine dikkati çekerek, "Ben açılım adımından rahatsız oluyorum. İnsana hakkı olan bir şeyi vermenin adına neden açılım diyorlar anlamıyorum. Neyin açılımı? Sanki Alevilere Aleviliği, Kürtlere Kürtlüğü yeniden lütuf ediyorlarmış gibi oluyor. Olayın adı hoş değil. Adını koyamadık da. Benim sahnede söylemeye çalıştığım şey, toplumun birlik ve beraberliğinin yeniden pekişmesidir.

İnsanlar bir birini öteleştirmeye başladı. Bu çok tehlikeli bir gidişattır. Bizim insanlarımız asırlar boyu birbirlerinden kız alıp vermişler. Bu vesileyle çok güçlü bir akrabalık bağı kurulmuş. Şimdi bunu biz-siz muhabbeti içerisinde yeniden gündeme getirmenin anlamı yok. Bu bir bütünlüktür. Bu bütünlüğe dokunmamak lazım. Bu bütünlüğün içerisinde hastalıklar varsa, hastalıklı bölgeye neşter vurmak lazım. Toplumu germenin, siyasi rant sağlamanın anlamı yoktur. Biz ülkemizi seviyoruz ve ülkemize yazık olur diye de korkuyorum. Ben inanıyorum ki bu toplum el ele tutacak ve bu dar geçidi rahatlıkla geçecek" dedi.

Geçtiğimiz günlerde kameralar karşısında eleştirilerini küfürlü bir biçimde dile getiren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in bu tutumunun yanlış olduğunu söyleyen Sağ, "Saygılı olmak lazım. Ağzımızı bozmamak gerekir. Küfür aydın ve entelektüel adamın başvuracağı bir çözüm değildir. Düşüncesini özgürle söyleyebilmelidir ama küfür etmemelidir" diye görüş bildirdi.

Son olarak Sivas'ta bulunan Madımak Otel'in yıkılmasını talep eden Sağ, iğrenç olarak değerlendirdiği binanın yerine güllerin dikilmesini istedi.

Sağ,"O iğrenç binanın orda durmasının bir anlamı var mı? Orda insanlar ölmüş, insanlar yanmış. İnsan olan insan gider o otelde yatar mı? Bence yıksınlar o iğrenç binayı. Orada 37 insan ölmüş, oraya 37 tane gül diksinler daha doğru olur" şeklinde konuştu.

Sağ, Türkiye'nin olumsuz gidişatının düzeleceğine inandığını vurgulayarak, bu durumun daha önceden başka ülkelerde yaşandığını sözlerine ekledi.

ÜNLÜ SANATÇI ARİF SAĞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
ÜNLÜ SANATÇI ARİF SAĞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
ÜNLÜ SANATÇI ARİF SAĞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
ÜNLÜ SANATÇI ARİF SAĞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 02:10:04
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 20:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?