1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Arınç: Gündemi saptırmak istiyorlar

BAKAN ARINÇ'TAN EMİNAĞAOĞLU VE KAÇMAZ'A ELEŞTİRİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yargıdaki dinlenme konusuyla ilgili olarak, "Bu yayınların temelinde gündemi saptırmak vardır' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adıyaman Valiliği ziyaretinde gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, dinleme konusunun gerçek olmadığını ve abartıldığını belirterek, gündemi saptırmaya yönelik girişimler olarak değerlendirdi.

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun izinsiz dinlemelerin cezalarının arttırılması konusunda TBMM'ye dosyanın sevk edildiğini ve kendilerinin kanunsuz dinlemelere karşı olduklarının altını çizdi. Bülent Arınç, yargının dinlenilmesi konusunun gündeme saptırmaya yönelik olduğunu ve gerçek dışı yayınlar yapıldığını söyledi.

Arınç, üstü kapalı olarak YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ı eleştirerek, "Maalesef son günlerde hiç gerçek olmadığı halde, abartılarak, adeta propagandaya dönüştürülerek; herkesin dinlendiği Yargıtay'ın bile dinlendiği konusunda yayın yapılmaktadır. Bu yayınların temelinde iki neden vardır. Birincisi, gündemi saptırmak. Türkiye 'Demokratik Açılım' ile meclisle yaşananlardan zarar göreceğini düşünen bir takım çevreler dikkatleri başka yöne çekmek istiyorlar. Başka boyutu da ismi geçen birkaç kişi ile ilgili yapılan yasal takibatların seyrini değiştirmektir. İsimlerini vermeyeceğim. Bunlar her gün boy boy fotoğrafları yayınlanan, televizyonlarda adeta bir televizyon dizisi gibi herkesin belleğinde yer etmiş birkaç kişidir" dedi.

Yargıtay üyeleri, başkan ve başkan vekillerinin dinlendiğine dair ne bir karar nede dinleme olmadığını kaydeden Arınç, "Koparılan bu kadar gürültü, 'Biz daha rahat etmek istiyoruz; kesinlikle hiçbir şekilde dinlenmeyelim' endişesiyse. Yok öyle bir şey. Hukuk devletinde buna izin veren maddeler var. Sadece özel görev yapan bazı insanlar hakkında dinleme konusunda tedbirler var. Bu konuyu şikayet konusu yapmakta doğru değildir" şeklinde konuştu.

Arınç ayrıca, "İzin olmadan, talep olmadan, piyasadaki elektronik cihazlarla, dışarıdan getirilen bir takım cihazlarla birilerinin birilerini izinsiz ve kararsız dinlenmesi ayıptır, ayıp olduğu kadar büyük bir suçtur, ahlak dışı bir harekettir" diye konuştu.

Bülent Arınç Adıyaman'da on binlerce değişik etnik kökenden insanların olduğunu belirterek, bunların kardeşçe, vatanına milletine bağlı, devletine sadık bir şekilde yaşadığını söyleyerek, Adıyaman'ın 'Demokratik Açılım'a örnek bir il olduğunu söyledi.

Bakan Bülent Arınç, valilikte şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Ramazan Sodan tarafından kendisine el dokuması kilim hediye edildi.

Bakanın gezisine AK Parti Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan ve Şevket Gürsoy'da eşlik etti.

BAKAN ARINÇ'TAN EMİNAĞAOĞLU VE KAÇMAZ'A ELEŞTİRİ
BAKAN ARINÇ'TAN EMİNAĞAOĞLU VE KAÇMAZ'A ELEŞTİRİ
BAKAN ARINÇ'TAN EMİNAĞAOĞLU VE KAÇMAZ'A ELEŞTİRİ
BAKAN ARINÇ'TAN EMİNAĞAOĞLU VE KAÇMAZ'A ELEŞTİRİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 15:49:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 20:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?