6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Arka koltukta oturan çocuklara top

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama kapsamında, yolculuklarda araçların arka koltuklarında oturan çocuklara futbol topu hediye edildi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ve Axa Oyak Sigorta işbirliği ile başlatılan uygulamada, seyahatlerde arka koltuklarda oturan 11 yaşından küçük çocuklara futbol topu, ailelerine de trafik kurallarını içeren broşür verildi. Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve polis ekipleri, Sümer Meydanı'nda yaptıkları uygulamada sürücülere 11 yaşından küçük çocukların arka koltukta oturması gerektiğini hatırlattı. Otomobillerin arka koltuklarında oturan çocuklara futbol topu hediye eden Sağlam, ailelere de teşekkür etti.

Başlatılan proje ile ilgili bilgi veren Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, amaçlarının Adıyaman'daki vatandaşları trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek olduğunu vurgulayarak, "Bu uygulama ilk olarak İstanbul'da yapılmıştı. Biz de Adıyaman'da yapalım dedik. İlimizde trafik kurallarını yerleştirme adına çeşitli kampanyalarımız var. Axa Oyak Sigorta'nın yetkilileri böyle bir fikirlerinin olduğunu söyledi. Birlikte bir çalışma yaparak bu kampanyayı hazırladık. Yaklaşık 5 bin broşür ve futbol topu yaptırdık.

11 yaşının altında olup da arka koltukta oturan çocukları ve emniyet kemerini bağlayan sürücülerimizi ödüllendiriyoruz. Bu uygulamanın başlangıcını Dünya Özürlüler Günü'ne denk getirdik ki kurallara uyulsun ve kimse engelli olmasın. Çocuklarımız sağlıklı ve huzurlu bir ömür yaşasınlar diyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 15:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?