7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Aşçılık takımından bir başarı daha

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ AŞÇILIK TAKIMINDAN BİR BAŞARI DAHA

Adıyaman Üniversitesi aşçılık takımı 8. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde 2 kategoride girdiği yarışmada büyük başarı göstererek, 1 altın ve 1 bronz madalya kazandı.

Daha önce 'Uluslararası Altın Kep Aşçılar' yarışmasının üniversitelerarası kategorisinde ikinci olan Adıyaman Üniversitesi aşçılık takımı 8. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde 2 kategoride başarı elde etti.22 ülkeden gelen aşçılık takımlarının çeşitli kategorilerde katıldığı yemek yarışmalarında, meslek yüksekokulu teknik programlar bölümü aşçılık takımı Gençler Pratik Ekip kategorisinde birinci olarak altın madalya alırken, Modern Türk Mutfağı Ekip yarışması kategorisinde ise üçüncü olarak bronz madalyayı aldı.

Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen 8. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde yemek yarışmaları Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapıldı. Yarışmada başarı gösteren öğrencilerin madalyalarının yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifika sahibi oldular.

Aynı yarışmada bireysel olarak katılan Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Öğrencisi İlker Batır ise Restaurant Tatlı Tabağı Sunumu dalında 'Pir Sultan', 'King Antiochos', 'Prometheus'un Ateşi' ve 'Yeşil Rüya' tatlıları ile Merit Ödülü aldı.

Aşçılık takımını kutlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, elde edilen başarıların teorik eğitimin yanında pratik eğitimin de başarıyla gerçekleştirildiğini göstermesi bakımından çok anlamlı olduğunu belirterek, aşçılık takımını kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 14:37:04
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 23:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?